Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fitch verlaagt Britse kredietrating

Gepubliceerd op 28 maart 2020 08:09 | Views: 2.616 | Onderwerpen: Fitch, Groot-Britannië

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft zijn rating voor het Verenigd Koninkrijk verlaagd. Daardoor wordt geld lenen voor de Britse overheid mogelijk duurder. Onder meer het forse steunpakket om de coronapandemie te bestrijden was daar voor Fitch aanleiding toe, net als de onzekerheid over de toekomstige handelsrelatie met de Europese Unie.

Fitch zet de rating van de Britten nu op AA-, waar dat eerder AA was. Die afwaardering geeft de verwachte toename in de schuldenlast weer nu het land honderden miljarden ponden in de economie pompt vanwege de corona-uitbraak. Daarbij plaatst de kredietbeoordelaar de kanttekening dat ook zonder het coronavirus de uitgaven van de regering Johnson, die van plan was veel meer geld uit te gaan geven aan onder meer infrastructuur, zouden stijgen.

De outlook van Fitch is negatief wat erop kan duiden dat er binnenkort nog een afwaardering volgt. De kredietbeoordelaar gaat er niet van uit dat het terugdringen van de staatsschulden na 2020 een prioriteit is voor de de Britse regering. Fitch denkt dat de staatsschuld zelfs groeit tot meer dan 100 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Afgelopen jaar was dat 84,5 procent.

Groot-Brittannië had lang de rating AAA, de hoogste die er is. De afgelopen jaren is die onder meer door de brexitstemming en de volgende politieke chaos herhaaldelijk afgewaardeerd. Inmiddels heeft het Verenigd Koninkrijk een vergelijkbare rating als België en Tsjechië.

Gerelateerd

Fitch

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Groot-Britannië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 drooglegging 28 maart 2020 09:01
  Er gaat een hele serie komen dit weekend, Europa is aan de beurt, in groepen of in regios om het makkelijker te maken.

  Toch gaat het VK outperformen de komende jaren, de euro is namelijk het probleem, niet de pond.

  Hoekstra nog met veel zelfvertrouwen op TV afgelopen week: "we kunnen heel veel lenen, en tegen zeer lage rente"

  Maar hij zou toch wel geweten hebben dat de downgradings aanstaande waren?
 2. forum rang 6 R0ME0 28 maart 2020 12:03
  Net als in 2008/2009 en wat daarna ook bekend is geworden is dat rapporten van deze zogenaamd onafhankelijke maar winst nastrevende bedrijven gewoon gekocht worden door de hoogst biedende.

  Dus het is heel simpel, een grote partij heeft dit rapport gevraagd en er voor betaald aan S&P om de doodsimpele reden er van te profiteren door zelf te weten dit rapport komt, er een positie vooraf op in te nemen en er vervolgens van te profiteren.

  Dit zijn Amerikaanse partijen onderling, natuurlijk is dit bekend bij de hoge instanties maar zolang ze Amerika juist goed behandelen wordt dit natuurlijk toegestaan want dan profiteerd Amerika er juist van.

  Vandaar dat het ook zo goed als nooit voor komt dat er zo een rapport wordt geschreven door 1 van de grote 3 (fitch s&p en moody's) over Amerika.
  Alleen als het echt zo enorm scheef begint te worden dan doen ze het na al het andere al helemaal kapot verlaagd te hebben ook een beetje voor Amerika omdat het anders te veel opvalt.

  Dit is toch allemaal bekend geworden na de financiële crisis.... dit is een nieuwe crisis dus het gebeurt gewoon weer.
  Zo werkt het systeem nu eenmaal van de grote financiële partijen.
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare