Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brussel keurt overname glasvezelbedrijf door dochter Altice goed

Gepubliceerd op 27 november 2020 17:37 | Views: 2.224

ALTICE EUROPE N.V. 14:16

5,33 0,00 (-0,04%)

BRUSSEL (AFN) - Glasvezeldochter SFR FTTH van kabel- en telecomconcern Altice Europe heeft goedkeuring van de Europese Commissie voor de overname van het Franse glasvezelbedrijf Covage. Aan de overname zijn wel voorwaarden verbonden.

Covage is marktleider voor de aanleg van internetverbindingen op het Franse platteland. SFR FTTH is een concurrent, en dat maakt het lastig voor lokale overheden om alternatieve leveranciers te hebben voor de aanleg en beheer van hoogwaardige glasvezelnetwerken. SFR FTTH heeft daarom met Brussel afgesproken dat onder meer 25 Franse dochterondernemingen van Covage worden verkocht.

De overname werd eind vorig jaar aangekondigd en heeft een waarde van 1 miljard euro. Covage is de op drie na grootste glasvezelexploitant van Frankrijk. SFR werkt voor de overname samen met een consortium van financiële partijen, waaronder Allianz Capital Partners en AXA Investment Managers bevat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALTICE EUROPE N.V. 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare