Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Rode koersenborden in Europa, AEX houdt verlies beperkt

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 18:17 | Views: 2.212 | Onderwerpen: Europa

AEX 10:25

612,07 +0,66 (+0,11%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag overwegend lager de dag uitgegaan. De AEX was daarop geen uitzondering, al bleef de schade onder aanvoering van techbedrijven beperkt. Beleggers maakten zich onder meer zorgen over de stijging van het aantal coronabesmettingen in Europa en zijn bang voor nieuwe lockdownmaatregelen.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,1 procent in de min op 545,65 punten. De MidKap zakte 1,5 procent tot 792,90 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 1,8 procent.

Wereldwijd stonden techbedrijven in de belangstelling na een grote overname van chipmaker AMD. Bij de Amsterdamse hoofdfondsen bleek dat onder meer uit de stijgingen van techinvesteerder Prosus (plus 2,8 procent) en betalingsverwerker Adyen (plus 2,4 procent). Unilever ging 1,4 procent omhoog na de bekendmaking dat het was- en levensmiddelenconcern volgende week toestemming van het Britse High Court vraagt om de Britse en Nederlandse bedrijfsstructuren te fuseren.

ArcelorMittal

Staalbedrijf ArcelorMittal was met een min van 5,4 procent de grootste daler, ING ging 4,5 procent onderuit. Uitzender Randstad noteerde een min van 4 procent. Volgens cijfers van brancheorganisatie ABU blijft de vraag naar uitzendkrachten dalen vanwege de coronacrisis.

Eurocommercial Properties was de hekkensluiter in de MidKap en zakte 5 procent. De winkelvastgoedverhuurder haalde afgelopen kwartaal minder huur op dan een jaar eerder. Verlichtingsbedrijf Signify kampte met een adviesverlaging door Morgan Stanley en verloor 3,9 procent.

Aalberts

Aalberts daalde 3,8 procent. De industrieel toeleverancier liet in het derde kwartaal "verder herstel" zien, na de fikse klap van de coronacrisis. In sommige nichemarkten verloopt het herstel wel trager doordat klanten terughoudend blijven met investeren. Houtveredelaar Accsys steeg 9,4 procent bij de kleine bedrijven.

HSBC won 4,1 procent in Londen. De Britse bank zag de kwartaalwinst minder sterk dalen dan gevreesd en gaat verder snijden in de kosten. De Spaanse bank Santander schreef afgelopen kwartaal ook weer zwarte cijfers, na een recordverlies in het tweede kwartaal. Het aandeel steeg 1,3 procent in Madrid.

De euro was 1,1824 dollar waard, tegenover 1,1818 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,4 procent tot 39,47 dollar. Brentolie kostte 1,8 procent meer op 41,18 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare