Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

HSBC gaat weer in de kosten snijden

HSBC gaat weer in de kosten snijden

HONGKONG (AFN/RTR) - De Britse bank HSBC gaat weer flink in de kosten snijden. Het financiële concern zag zijn resultaten het afgelopen kwartaal flink onder druk staan door de gevolgen van de coronacrisis en de lage rentes. Ook de politieke spanningen in Hongkong, de grootste markt van de bank, speelde parten.

De bank kondigde dinsdag aan zijn herstructureringsplan te gaan versnellen en een groter bedrag te gaan besparen. In februari werd al bekendgemaakt dat er 35.000 banen zouden verdwijnen bij HSBC, maar dat plan werd vanwege de coronapandemie tijdelijk in de ijskast gezet. Een gedetailleerd plan zal HSBC bekendmaken bij de jaarcijferpresentatie in februari.

HSBC zette het afgelopen kwartaal een winst voor belasting in de boeken van 3,1 miljard dollar. Dat is 35 procent minder dan een jaar eerder. De baten zakten met 11 procent tot bijna 12 miljard dollar. HSBC bekijkt voor dit jaar een "conservatieve dividenduitkering".

Topman Noel Quinn ziet, ondanks de aanhoudende coronacrisis, enkele lichtpuntjes. Zo wees hij op de significant lagere verliezen op slechte leningen. De bank had tussen de 8 miljard en 13 miljard dollar opzij gezet om die slechte leningen op te vangen maar het concrete bedrag komt waarschijnlijk aan de onderkant van die bandbreedte uit. Ook lukt het HSBC volgens Quinn steeds beter om te gaan met de lage rentestanden

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 oktober 2020 07:23
    De cijfers zijn magertjes, maar het verminderen van de fooienpot, sterker nog! het verminderd graaien in diezelfde stroppenpot gaat tot het verleden behoren, een wereldwijd trend dus.

    Dat van die 35K moeten ze juist nu doorzetten op aanwezigheid zijn van draagvlak.

    Morgen DB* wat wel belangrijk is voor de EU, ik schat in dat ze een kwartaalwinst van 473 euro presenteren, alles conform, geen verrassingen, stabiel, voorzichtige outlook, slinkende fooienpot, dus minder fooi.

    *DB is een zombiebank, een fictieve instelling die voor de buhne mooi weer speelt en haar kunstjes vertoont, zodra beschermvrouwe Frau Merkel resigned is de kans levensgroot dat de instelling opgeruimd gaat worden, het prijskaartje dat daar aan hangt zal hoog zijn.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links