Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Trump: naam NAFTA kan weg na deal met Mexico

Trump: naam NAFTA kan weg na deal met Mexico

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten en Mexico hebben een akkoord bereikt in hun onderhandelingen over de toekomst van het Noord-Amerikaanse handelsverdrag NAFTA. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump betekent dit dat de door hem gewraakte naam NAFTA ook meteen de prullenbak in kan.

Mexico en de VS vormen al sinds de jaren negentig samen met Canada een vrijhandelszone. Het overleg tussen Mexico en de VS spitste zich met name toe op nieuwe regels voor de automobielindustrie. Trump noemde het bestaande handelsakkoord eerder een ramp voor Amerikaanse arbeiders. Hij eiste aanpassingen, omdat hij vond dat het verdrag de belangen van de VS te weinig diende. Ook heeft Trump gedreigd met het opzeggen ervan.

De naam NAFTA zou impopulair zijn geworden, daarom spreekt Trump nu liever van de ,,United States/Mexico Trade Agreement''. De precieze inhoud van de afspraken is nog niet duidelijk. Naar verluidt zijn er regels in opgenomen die ervoor moeten zorgen dat de VS er meer banen bij krijgt. De ondertekening van het akkoord vindt waarschijnlijk in november plaats.

Overigens gebruikte de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto de term NAFTA nog wel in een toelichting. De partijen gaan nog met Canada praten. Mexico hoopt dat Canada dan ook meedoet met de nieuwe handelsdeal. Volgens Trump behoort een aparte overeenkomst met Canada ook tot de mogelijkheden.

Canada heeft al laten weten dat er alleen sprake kan zijn van een echt nieuw Noord-Amerikaans handelsverdrag als er ook een Canadese handtekening onder staat. De Canadezen vinden het wel bemoedigend dat Mexico en de VS zoveel voortgang hebben geboekt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 augustus 2018 09:32

    Het enige wat Trump wil is afspraken maken met Mexico alleen over de goedkope productie.
    Hij begrijpt niet hoe economie werkt. Bedrijven verplaatsen hun productie waar het goedkoper is. Er zal geen enkel vraag zijn van Amerikaanse producten als het in Amerika blijft.
    Het is de domste president ooit die bestaan heeft.
    Nafta heeft meer dan 1 trillion aan omzet gegenereerd sinds bestaan. Vrije handelszone, geen import tariffs, respect van patent enz.
    Amerika heeft gigantische problemen als olie prijzen omhoog gaan.
    Daarom probeert Trump de samenwerking met Canada te torpederen.

    Trump heeft geen plannen om de economie te verbeteren.

    Hij probeert afspraken te verbreken maar zorgt voor geen alternatief.

    Nafta, WTO, Iran... het is een zielig persoon om je druk te maken over zaken, die Amerika zelf heeft veroorzaakt.

    Infrastructuur in Amerika is te triest voor woorden en Trump is alleen bezig met papieren handel.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.