Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Belgische vakbonden bang voor nieuwe ingreep ING'

Gepubliceerd op 27 mei 2020 08:34 | Views: 6.215 | Onderwerpen: België

ING 03 jul

6,43 -0,02 (-0,34%)

BRUSSEL (AFN) - Belgische vakbonden vrezen dat ING de coronacrisis aangrijpt om in België opnieuw in de kosten te snijden of extra herstructureringen door te voeren. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.

"We krijgen via verscheidene bronnen te horen dat de directie binnenkort nieuwe aankondigingen zal doen. Men spreekt van juni 2020", zo citeert het dagblad uit een mail van de socialistische bond BBTK-SETCa. Ook bij de christelijke bond ACV Puls leven zorgen over een mogelijke ingreep.

De liberale ACLVB laat weten geen concrete aanwijzingen te hebben dat bij ING België iets te gebeuren staat. "Maar dat de ongerustheid toeneemt, is begrijpelijk. Niet alleen voor ING België, ook voor de andere banken is de coronacrisis de ideale testcase." In een reactie aan De Tijd stelt ING België geen uitspraken te willen doen over een eventuele aankondiging. "Dat is voorlopig niet aan de orde. We willen daar dan ook niet over speculeren", aldus een woordvoerster.

ING België kondigde een aantal jaar geleden al een flinke reorganisatie aan. Tegen 2021 wilde de bank zo'n 3000 van de 9000 banen schrappen. Ook werd het aantal bankkantoren bij de zuiderburen teruggebracht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 71% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

België

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare