Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Margedruk Ahold blijft aanhouden'

Gepubliceerd op 27 mei 2015 om 09:14 | Views: 5.116 | Onderwerpen: levensmiddelen

Ahold Delhaize 17 okt

23,13 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De margedruk bij Ahold bleef in het eerste kwartaal aanhouden, terwijl de volumegroei wel beter dan verwacht was. Dat constateert analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen woensdag in een reactie op de kwartaalupdate van het bedrijf.

,,De marge valt tegen. Er was al voor gewaarschuwd, maar het blijft duidelijk lastig om deze te verbeteren'', aldus de marktvorser. De onderliggende operationele marge van Ahold ging in het eerste kwartaal naar 3,5 procent, van 4 procent in hetzelfde kwartaal van 2014.

Van Beek wees verder op de uitbreiding van marktaandeel in Nederland. ,,Dat is positief. Maar de vraag is even ten opzichte van wie. Winnen ze ten opzichte van de discounters?'', zo vroeg hij zich af. De kenner wees ook op het ontbreken van informatie over de fusiegesprekken met Delhaize. ,,Kwartaalcijfers staan natuurlijk los van andere ontwikkelingen. Maar het zou prettig zijn om te weten hoe een en ander loopt. Het is geen gemakkelijke klus namelijk''.

Niet aanbevolen

Volgens analist Alan Vandenberghe van KBC deden de kosten van promotiecampagnes (wijnglazen en tuinzaadjes) Albert Heijn in het afgelopen kwartaal de das om. Wel leverden die acties een hoger dan verwachte omzet op. De omzetgroei in de Verenigde Staten bleef licht achter bij de verwachtingen. De vooruitzichten die Ahold gaf zijn volgens KBC ,,bemoedigend.''

Theodoor Gilissen verwacht een licht lagere koersreactie ,,omdat het aan de operationele kant toch wat tegenvalt''. Ook het gebrek aan nieuws rondom Delhaize zou een neerwaarts effect op de koers kunnen hebben. Het advies blijft 'niet aanbevolen'. KBC handhaaft zijn hold-advies en koersdoel van 18 euro.

Het aandeel Ahold daalde woensdag in de vroege handel op het Damrak 2,1 procent tot 18,13 euro. Het behoorde daarmee tot de sterkste dalers in de 0,4 procent hogere AEX-index.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links