Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Margedruk Ahold blijft aanhouden'

'Margedruk Ahold blijft aanhouden'

AMSTERDAM (AFN) - De margedruk bij Ahold bleef in het eerste kwartaal aanhouden, terwijl de volumegroei wel beter dan verwacht was. Dat constateert analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen woensdag in een reactie op de kwartaalupdate van het bedrijf.

,,De marge valt tegen. Er was al voor gewaarschuwd, maar het blijft duidelijk lastig om deze te verbeteren'', aldus de marktvorser. De onderliggende operationele marge van Ahold ging in het eerste kwartaal naar 3,5 procent, van 4 procent in hetzelfde kwartaal van 2014.

Van Beek wees verder op de uitbreiding van marktaandeel in Nederland. ,,Dat is positief. Maar de vraag is even ten opzichte van wie. Winnen ze ten opzichte van de discounters?'', zo vroeg hij zich af. De kenner wees ook op het ontbreken van informatie over de fusiegesprekken met Delhaize. ,,Kwartaalcijfers staan natuurlijk los van andere ontwikkelingen. Maar het zou prettig zijn om te weten hoe een en ander loopt. Het is geen gemakkelijke klus namelijk''.

Niet aanbevolen

Volgens analist Alan Vandenberghe van KBC deden de kosten van promotiecampagnes (wijnglazen en tuinzaadjes) Albert Heijn in het afgelopen kwartaal de das om. Wel leverden die acties een hoger dan verwachte omzet op. De omzetgroei in de Verenigde Staten bleef licht achter bij de verwachtingen. De vooruitzichten die Ahold gaf zijn volgens KBC ,,bemoedigend.''

Theodoor Gilissen verwacht een licht lagere koersreactie ,,omdat het aan de operationele kant toch wat tegenvalt''. Ook het gebrek aan nieuws rondom Delhaize zou een neerwaarts effect op de koers kunnen hebben. Het advies blijft 'niet aanbevolen'. KBC handhaaft zijn hold-advies en koersdoel van 18 euro.

Het aandeel Ahold daalde woensdag in de vroege handel op het Damrak 2,1 procent tot 18,13 euro. Het behoorde daarmee tot de sterkste dalers in de 0,4 procent hogere AEX-index.

Lees over dit aandeel ook

  1. ING verhoogt koersdoel Ahold Delhaize
  2. Bij Ahold Delhaize draait het niet om winstgroei

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.