Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heineken haalt angel uit Roemeense bierrel

BOEKAREST (AFN) - Heineken heeft het bijgelegd met de kleine Roemeense brouwer Lixid Project. Daarmee hoopt het bedrijf ook de lokale ophef rond het gebruik van de rode ster in zijn logo achter zich te kunnen laten.

Lixid mag van Heineken nu toch gewoon zijn Csiki-bier blijven verkopen. Eerder oordeelde de rechter nog dat Lixid daarmee moest stoppen omdat de naam te veel lijkt op Ciuc, het bier dat Heineken daar verkoopt. De Hongaarse minderheid in Roemenië spreekt Ciuc namelijk uit als Csiki.

Heineken strijkt bij nader inzien de hand over het hart, op voorwaarde dat Lixid ook geen stampij meer maakt over de alom bekende rode ster op de etiketten van het Nederlandse concern.

Boycot

De Csiki-rel lag zo gevoelig bij de lokale bevolking dat ook politici en overheden zich ermee gingen bemoeien. Dit leidde plaatselijk zelfs tot oproepen om Heineken in horeca te boycotten. Ook kwam de rode ster van Heineken ter discussie te staan, omdat die volgens critici zou doen denken aan de vroegere onderdrukking door de communisten.

Of hiermee de ophef over de rode ster helemaal weg wordt genomen is nog de vraag. Ook in het parlement van buurland Hongarije is recent gesproken over ingrepen die Heineken zouden kunnen verplichten het etiket te wijzigen. De regering in Boedapest wil het land zuiveren van symbolen die historisch controversieel kunnen zijn. Daaronder vallen verder onder meer het hakenkruis en de hamer en sikkel.

Heineken heeft al sinds mensenheugenis een ster op zijn etiket staan. Volgens het bedrijf is de ster is een oud brouwerssymbool uit de middeleeuwen. Van enige politieke betekenis is dus geen sprake, zo benadrukte het onlangs al.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Aandeelhoudersvergadering Heineken keurt alle agendapunten goed
  2. 25 apr Heineken: eindelijk weer volumestijging

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Heineken

94,100 17:38
+0,340 +0,36%
Premium

Heineken: eindelijk weer volumestijging

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links