Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Coronacrisis blijft Heineken achtervolgen'

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 10:23 | Views: 3.200 | Onderwerpen: levensmiddelen

Heineken 15 jan

89,56 -0,80 (-0,89%)

AMSTERDAM (AFN) - Heineken blijft de coronacrisis voelen. De brouwer heeft in het derde kwartaal andermaal minder bier verkocht dan een jaar terug, zo denken analisten. Dat komt naar voren in een analistenconsensus op de website van de bierbrouwer.

Volgens de kenners zal Heineken in de voorbije maanden 60,4 miljoen hectoliter bier hebben afgezet. Dat zou jaarbasis een daling met bijna 4 miljoen hectoliter betekenen. In alle regio's wereldwijd zal het concern minder bier hebben verkocht.

Heineken kwam bij de halfjaarupdate al met, volgens de marktvorsers, tegenvallende vooruitzichten voor het derde kwartaal. De strengere coronamaatregelen in veel landen nu, zoals de horecasluiting in Nederland, pakken voor Heineken daarbovenop logischerwijs ook niet gunstig uit. Het interim-dividend werd al geschrapt.

Omzet

Volgens de ramingen zal Heineken het jaar overigens afsluiten met een omzet van bijna 20 miljard euro. Dat zou een stevige daling betekenen ten opzichte van de krap 24 miljard euro in 2019. De winst zal eveneens fors lager uitvallen. Vooral in Europa staat het resultaat onder druk.

Vanwege de onzekerheden trok Heineken eerder al zijn verwachting voor het hele jaar in. "Het herstel verloopt heel onvoorspelbaar", waarschuwde topman Dolf van den Brink.

Heineken opent woensdag voorbeurs de boeken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 83% zegt verkopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Flapappel 26 oktober 2020 11:18
    quote:

    Rowi62 schreef op 26 oktober 2020 10:45:


    Als Corona/Covid 1 ding duidelijk maakt is dat Mannen met een flinke bierbuik de groep zijn die in het ziekenhuis en daarna de IC terechtkomen en helaas ook veel doodgaan. Alcoholvrij is de toekomst zodra ook Den Haag doorkrijgt dat COVID een overgewicht ziekte is.


    Waar haal je deze info vandaan? Klinkt als een aanname.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare