Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX werkt openingsverlies weg

AEX werkt openingsverlies weg

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs aan het Amsterdamse Damrak wist dinsdag het openingsverlies weg te werken, dankzij winsten van grondstoffenbedrijven. De andere Europese beursgraadmeters lieten overwegend kleine minnen zien. De geopolitieke spanningen rond Noord-Korea bleven zorgen voor terughoudendheid onder beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de plus op 528,31 punten. De MidKap verloor 0,1 procent tot 811,78 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen leverden 0,1 en 0,2 procent in. Parijs stond 0,1 procent in de plus.

Grootste stijger in de AEX waren staalproducent ArcelorMittal en speciaalchemiebedrijf DSM met winsten van 1,7 en 1,4 procent. Olie- en gasconcern Shell volgde met een plus van 0,7 procent. Verf- en chemieconcern AkzoNobel zakte 0,8 procent, na een adviesverlaging door Société Générale

Philips

Zorgtechnologiebedrijf Philips stond onderaan met een min van 0,9 procent. Philips-dochter Spectranetics moet in de Verenigde Staten een bepaald type katheter terugroepen. De ballonkatheter wordt in het hart gebruikt om bloedingen te stoppen. Door een fout in de fabricage kan de ballon op een andere plek terechtkomen en niet werken.

In de MidKap sloot BAM de rij met een min van 1,9 procent. De bouwer verloor maandag al 4,6 procent, nadat onderzoek uitwees dat de instorting van een parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport eind mei is veroorzaakt door een technische fout. Postbezorger PostNL voerde de stijgers aan met een winst van 1,1 procent.

Pharming

Pharming dikte op de lokale markt ruim 6 procent aan. Het biotechnologiebedrijf heeft een overeenkomst gesloten met Inceptua Medicines Access voor het beschikbaar stellen van Ruconest in alle landen waar het medicijn nog niet via de gewone kanalen verkrijgbaar is. Ajax won 1,3 procent, nadat de voetbalclub afgelopen boekjaar weer winst wist te boeken.

In Zürich daalde Nestlé 0,7 procent na bekendmaking van de nieuwe strategie. Het Zwitserse levensmiddelenconcern mikt daarbij op een onderliggende operationele winstmarge van 17,5 tot 18,5 procent in 2020.

De euro was 1,1814 dollar waard, tegen 1,1854 dollar een dag eerder. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 51,99 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder en werd verhandeld voor 58,65 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links