Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

KPN: definieer bescherming bedrijven duidelijk

AMSTERDAM (AFN) - Veiligheidsoverwegingen kunnen reden zijn om extra beschermingswallen op te werpen voor Nederlandse bedrijven tegen buitenlandse overnames. Maar de regels moeten dan wel proportioneel en duidelijk zijn, stelde KPN-topman Eelco Blok woensdag.

,,De huidige beschermingsconstructies zijn volgens mij voldoende voor Nederlandse bedrijven'', zei Blok in een toelichting op de kwartaalcijfers van KPN. ,,Maar ik kan me voorstellen dat er extra zaken nodig zijn als de nationale veiligheid in het geding is. Maar die moeten dan vooraf wel duidelijk zijn, zodat je weet waar je aan toe bent.''

Blok reageerde op het voornemen van minister Henk Kamp van Economische Zaken die werkt aan een wetsvoorstel dat de overheid het recht geeft om overnames te verbieden of terug te draaien. Die wet zou gelden voor telefonieaanbieders als KPN, en voor bijvoorbeeld grote datadienstverleners en internetknooppunten.

De afgelopen weken is de discussie opgelaaid of Nederlandse bedrijven over het algemeen niet meer beschermd moeten worden tegen ongewenste buitenlandse interesse. Daar ziet Blok echter niets in. Volgens hem heeft de mislukte poging van het Mexicaanse América Móvil om KPN te kopen enkele jaren geleden al aangetoond dat bestaande constructies voldoende bescherming bieden.

Lees over dit aandeel ook

  1. KPN roept aandeelhouders bijeen
  2. KPN beloont aandeelhouders flink na keurig kwartaal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.