Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Heijmans keert over 2019 toch geen dividend uit

Gepubliceerd op 26 maart 2020 07:56 | Views: 3.112 | Onderwerpen: dividend

Heijmans 17:04

7,33 -0,30 (-3,93%)

ROSMALEN (AFN) - Bouwer Heijmans keert vanwege de coronacrisis toch geen dividend uit over boekjaar 2019. Volgens de bouwer is de impact van de crisis op de resultaten dit jaar ongewis. Met het oog op de onduidelijke vooruitzichten is het eerdere voorstel ingetrokken.

Het intrekken van ons dividendvoorstel is volgens topman Ton Hillen geen fijne maatregel. " Juist nu we hadden voorgesteld om na een moeilijke periode het dividend weer te hervatten. De voornaamste les die ik zelf uit onze eigen crisisjaren 2016-2017 heb geleerd, is dat vroegtijdig acteren essentieel is", zei hij. "Op dit moment hebben we simpelweg onvoldoende zicht op hoe lang en hoe hevig het coronavirus ons bedrijf gaat beïnvloeden."

Volgens Hillen is Heijmans dit jaar goed begonnen. Tot op heden zijn omzet en resultaat in lijn met de verwachtingen. Ook de orderportefeuille is volgens hem nog op een goed niveau. Heijmans verwacht dat de gevolgen van de overheidsmaatregelen om de crisisuitbraak in te dammen in de komende weken voelbaar zullen worden. Het sluiten van sommige Europese grenzen, het deels wegvallen van buitenlandse werknemers en de stagnerende toevoer van materialen zullen volgens de onderneming impact op de productiviteit.

Aandeelhouders

Heijmans meldde tevens dat de aandeelhouders op 15 april in gewijzigde vorm doorgaan, waarbij het agendapunt over het dividendvoorstel is geschrapt. De onderneming heeft een aantal maatregelen genomen om de vergadering op een verantwoorde manier te laten plaatsvinden met minimale kans op infectierisico's.

Heijmans geeft aandeelhouders de mogelijkheid de vergadering op afstand te volgen. Zij hebben ook de mogelijkheid om virtueel te stemmen. Daardoor hoeven aandeelhouders niet fysiek aanwezig te zijn. Verder krijgen de investeerders tot en met vrijdag 10 april de tijd om vragen te stellen en opmerkingen te maken over de agendapunten.

Vragen stellen per mail

Heijmans overweegt nog de mogelijkheid van het vragen stellen per mail tijdens de vergadering zelf. Deelnemers die dit willen, moeten dat bij de onderneming melden. De vergadering vindt overigens plaats op het hoofdkantoor van Heijmans in Rosmalen, aangezien de beoogde vergaderlocatie vanwege de coronacrisis is gesloten.

Heijmans benadrukt dat in de aanloop naar de aandeelhoudersvergadering altijd nog besloten kan worden om deze uit te stellen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heijmans 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Bowski 26 maart 2020 09:26
  quote:

  Mijn Vriend schreef op 26 maart 2020 09:18:


  Zou economische zaken niet een rondje gebeld hebben dat dividend betalingen en economische steun slecht vallen?


  Dat zou best kunnen.
  Maar men vergeet even dat velen hier de afgelopen jaren al 2 jaar pensioenuitstel door de neus geboord hebben gekregen.
  Alsmede een rente die naar nul en inmiddels zelfs negatief is gegaan.
  Sommigen hebben dus een spaarpotje in aandelen belegd.
  En nu wordt hen het dividend afgenomen.

  Dat is 3x de kluit belazeren.
 2. Mick75 26 maart 2020 12:27
  De enige oplossing om bedrijven overeind te houden is, dat zij elke betaling mogen opschorten tot na de corona crisis. Het betreft hier betalingen aan werknemers als aan banken. Banken krijgen hiervoor immers miljarden gratis geld van de ECB.

  Voor wat betreft het intrekken van het toegezegde dividend, vraag ik mij af of bestuurders dan deze bedrijven ook hun eigen toegezegde lonen en bonussen intrekken.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare