Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Avantium breidt uit in Delfzijl

Gepubliceerd op 26 maart 2019 19:06 | Views: 4.100

Avantium 11:16

7,58 +0,14 (+1,88%)

DELFZIJL (AFN) - Chemisch technologiebedrijf Avantium staat voor een uitbreiding van zijn activiteiten in Delfzijl. Het bedrijf maakte bekend dat het ook de proeffabriek van zijn Mekong-programma op Chemie Park Delfzijl zal vestigen, nabij de al bestaande bioraffinaderij van de onderneming.

De demonstratiefabriek krijgt een capaciteit van ongeveer 10 ton monoethyleenglycol (MEG) op plantaardige basis. De opening staat gepland voor de tweede helft van 2019. Avantium spreekt van een belangrijke stap in het commercialiseren van de productie van plantaardige MEG, wat een fossielvrije grondstof is voor producten als plastic en textiel.

Een belangrijke factor achter het besluit om de Mekong-fabriek in Delfzijl te bouwen, is volgens Avantium de subsidie ​​van 2 miljoen euro van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Deze subsidie ​​is bedoeld om innovatie te versnellen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Avantium 64% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Avantium

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Porcupine 26 maart 2019 22:06
    Ik ben 1 van de mensen die Avantium aandelen kocht bij uitgifte. Toen blij, maar die vreugde was van korte duur. Nieuws en koers bereikten dieptepunt, dus beschouwde ik afgelopen jaar het als verloren geld. Op deze manier is alles meegenomen. Ben nu dus blij met iedere vorm van positief nieuws. Meer aandelen kopen durf ik (nog), maar wie weet wat er nog in het vat zit. Misschien wordt het de parel van de beurs in 2019 ??
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare