Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Thales ziet afronding deal Gemalto in maart

Gepubliceerd op 26 feb 2019 om 07:27 | Views: 1.691

Gemalto 24 mei

51,25 -0,05 (-0,10%)

PARIJS (AFN) - Technologieconcern Thales verwacht dat de overname van digitaal beveiliger Gemalto in maart wordt afgerond. Dat stelde de Franse onderneming dinsdag bij de jaarcijfers.

In december 2017 maakte Thales bekend het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Gemalto over te willen nemen, voor circa 4,6 miljard euro. Momenteel moeten nog drie toezichthouders hun akkoord geven. Dat zijn mededingingswaakhonden in de Verenigde Staten en Rusland en de Russische toezichthouder voor buitenlandse investeringen.

Afgelopen jaar zette Thales een omzet in de boeken van bijna 15,9 miljard euro. Dat is een groei, op autonome basis, ten opzichte van een jaar eerder met 5,3 procent. Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op bijna 1,7 miljard euro, bijna een kwart meer dan in 2017. Thales voert het dividend met 19 procent op naar 2,08 euro.

Voor 2019 voorziet Thales een autonome omzetgroei tussen de 3 en 4 procent en een bedrijfsresultaat in een bandbreedte van 1,78 miljard tot 1,8 miljard euro. Daarbij is geen rekening gehouden met de aankoop van Gemalto en het afstoten van het onderdeel van hardware-beveiligingsmodules voor algemeen gebruik.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Gemalto 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Gemalto

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links