Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Unibail overtreft mogelijk eigen prognose'

AMSTERDAM (AFN) - Unibail-Rodamco heeft vorig jaar naar de verwachting van analisten flink aan de weg getimmerd. Niet alleen kondigde het vastgoedbedrijf een Australische miljardenovername aan, mogelijk heeft Unibail in 2017 tevens de eigen verwachtingen overtroffen. Dat blijkt uit voorspellingen in een vooruitblik op de cijfers die de onderneming woensdag nabeurs publiceert.

Kenners rekenen in doorsnee op een terugkerende winst per aandeel van ruim 12 euro. Dat is een fractie hoger dan Unibail zelf heeft aangegeven. Bij de derdekwartaalcijfers in oktober werd voor heel 2017 uitgegaan van de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 11,80 tot 12 euro. De analisten voorzien verder gemiddeld een terugkerende nettowinst van 1,19 miljard euro over 2017. Dat zou ruim 7 procent meer zijn dan een jaar eerder.

Unibail maakte eind vorig jaar bekend omgerekend bijna 21 miljard euro over te hebben voor zijn Australische branchegenoot Westfield. Door de overname ontstaat volgens de partijen 's werelds grootste ontwikkelaar en exploitant van winkelcentra op toplocaties in grote steden. Samen zijn ze goed voor ruim honderd winkelcentra.

Kostenvoordelen

Bij de presentatie van jaarcijfers zal de aandacht van analisten ook uitgaan naar verder nieuws over de deal. Eerder was de verwachting uitgesproken dat deze in het tweede kwartaal van dit jaar kan worden afgerond. Het is volgens Unibail de bedoeling dat de overname al in het eerste jaar een bijdrage levert aan de winst per aandeel, mede dankzij kostenvoordelen die oplopen tot 100 miljoen euro per jaar.

De aantrekkende Europese economie is voor Unibail verder een gunstige ontwikkeling. Ook profiteert het bedrijf volgens analisten de laatste tijd van nieuwe winkelopeningen en lagere financieringskosten.

In de eerste negen maanden van 2017 kende Unibail een sterke groei in Frankrijk, Centraal-Europa, Spanje en Oostenrijk. Daarmee werd een terugval van de huuromzet in Nederland gecompenseerd. De huuropbrengsten kwamen 2,5 procent hoger uit dan een jaar eerder, op zo'n 1,35 miljard euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 26 apr Unibail-Rodamco-Westfield ziet meer beweging in transactiemarkt
  2. 12 okt Unibail verkoopt groot Frans winkelcentrum 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

79,420 10 mei
0,000 0,00%
Premium

Unibail-Rodamco-Westfield ziet meer beweging in transactiemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links