Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Signify negatiever over winstgevendheid

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 07:33 | Views: 2.745

SIGNIFY NV 10 jul

23,45 +0,53 (+2,31%)

EINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify is pessimistischer over zijn winstgevendheid over heel het jaar. Het concern zag zijn omzet in het derde kwartaal op vergelijkbare basis teruglopen, met name bij de verkoop van conventionele lampen. Volgens topman Éric Rondolat kampt de voormalige lichtdivisie van Philips met economische tegenwind en moeilijke marktomstandigheden.

Voor heel 2019 verwacht Signify een aangepaste operationele winstmarge (ebita) tussen 10,3 procent en 10,6 procent. Dat is weliswaar een verbetering ten opzichte van het einde van vorig jaar, maar minder dan de 11 procent tot 13 procent waar het bedrijf eerder op mikte.

De vergelijkbare opbrengsten daalden in de voorbije verslagperiode met 5 procent tot 1,5 miljard euro. Bij zogeheten groeimotoren van Signify, te weten ledlampen, professionele verlichtingssystemen en thuisverlichting, was juist sprake van 1 procent groei. De aangepaste operationele winst (ebita) slonk met ruim 11 procent tot 169 miljoen euro. Onder de streep resteerde 74 miljoen euro, een afname van ruim 20 procent.

Moeizame marktomstandigheden

Moeizame marktomstandigheden beperkten zich niet tot één gebied. Waar topman Rondolat bij de halfjaarcijfers nog benadrukte dat vooral de Europese economische groeivertraging het bedrijf dwars zat, rept Signify nu ook op toegenomen "uitdagingen" in Noord- en Zuid-Amerika.

Ook krappere kredietregels in India raakten de resultaten. Daar staat tegenover dat de prestaties in China en het Midden-Oosten volgens het bedrijf solide waren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SIGNIFY NV 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

SIGNIFY NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare