Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Prognose Besi zwak na sterk kwartaal'

Gepubliceerd op 25 okt 2018 om 08:50 | Views: 8.297

BESI 24 jan

39,19 +0,89 (+2,32%)

AMSTERDAM (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) heeft een zwakke prognose voor het vierde kwartaal afgegeven, na een sterk derde kwartaal. Dat constateren analisten van NIBC donderdag in een reactie.

Volgens de kenners deed Besi het beter dan verwacht met een ,,buitengewoon sterke'' brutomarge van 58 procent in de afgelopen verslagperiode. NIBC wijst ook op de strikte operationele kostencontrole van Besi, dat volgens de bank in moeilijke marktomstandigheden goed presteerde.

De prognose voor het vierde kwartaal ,,ziet er slechter uit dan verwacht''. Besi rekent op een verdere daling van de omzet ten opzichte van het derde kwartaal, met 20 tot 25 procent. Dat is naast de zwakkere markt te wijten aan ,,gebruikelijke seizoensinvloeden".

ING

Ook analisten van ING zien de ,,erg zwakke markt" waarin Besi actief is en constateert dat kostenbesparingen niet genoeg zijn om dat te compenseren. Ook is het onduidelijk hoelang de moeilijke markt aanhoudt. De gemiddelde omzetverwachtingen voor volgend jaar zijn volgens ING veel te optimistisch.

NIBC hanteert een buy-advies op Besi. ING heeft eveneens een buy-advies, met een koersdoel van 31,75 euro. Het aandeel stond omstreeks 10.00 uur 0,8 procent lager in de MidKap op 15,69 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI 81% zegt kopen 27 stemmen

Gerelateerd

BE Semiconductor Industries

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dagelijkse Kost
0
Koersdoel van NIBC = € 27,00.
Voor alle duidelijkheid, want dat vergeten ze ff te zeggen in dit bericht.
totoo
0
quote:

TURBO-TA schreef op 25 okt 2018 om 08:54:


een sterk derde kwartaal

grap


Jaja.. leuk kleuter
Q3 is okay dus wat neuzel je nu?
De Outlook is niet goed en beneden de prognose gerelateerd aan ASML maar g die gaf een ruimer beeld van een jaar voor EUV technology dus verwacht een gelijke opleving van besi voor 2018
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links