Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

NSI koopt Leids kantoorgebouw

HOOFDDORP (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI koopt een kantoorgebouw in Leiden voor 17,5 miljoen euro. Dat werd dinsdag bekendgemaakt, gelijk met de publicatie van de halfjaarcijfers. Het kantoor, op het Bio Science Park, is verhuurd aan Janssen Vaccines & Prevention. De aankoop wordt gefinancierd uit bestaande kredietfaciliteiten.

NIS behaalde in het eerste halfjaar een winst van bijna 1,35 euro per aandeel. Dat betekende een stijging met meer dan 21 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het directe resultaat van het bedrijf kwam uit op 24,2 miljoen euro en het indirecte resultaat bedroeg ruim 13,4 miljoen euro.

NSI zegt nog altijd hard te werken aan de verkoop van zijn winkelportefeuille. In sommige gevallen betekent dat er eerst moet worden geïnvesteerd, om daarna een beter verkoopresultaat te behalen.

Lagere winst

Voor de tweede jaarhelft voorziet NSI een lagere winst per aandeel in vergelijking de eerste zes maanden, vooral door recente verkopen. Ook zullen hogere onderhoudskosten het resultaat drukken. Daardoor zal voor het hele jaar een winst worden geboekt van 2,52 euro tot 2,55 euro per aandeel. Dit resultaat is exclusief eventuele aan- en verkopen die nog worden gedaan.

NSI stelde het interim-dividend voor dit jaar vast op 1,04 euro per aandeel. Het bedrijf werkt naar eigen zeggen hard aan het verbeteren van de organisatie. De vastgoedinvesteerder benadrukte dat de ,,kwaliteit van de portefeuille en de relatief magere bezettingsgraad" op dit moment de hoogste prioriteit hebben.

Ruim 22 procent van de portefeuille van NSI stond eind juni leeg. Dat betekende een lichte stijging ten opzichte van december vorig jaar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links