Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beter Bed bekijkt opties Matratzen Concord

Gepubliceerd op 25 jun 2019 om 07:45 | Views: 3.939 | Onderwerpen: Opties

Beter Bed 17:35

2,31 +0,02 (+0,87%)

UDEN (AFN) - Beter Bed gaat de opties tegen het licht houden voor Matratzen Concord. Daarbij stapt de beddenverkoper mogelijk geheel of gedeeltelijk uit zijn Duitse dochterbedrijf, dat in zwaar weer zit. Volgens Beter Bed duurt het herstel langer dan verwacht, wat zorgt voor liquiditeitsproblemen bij de onderneming. Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf praat daar momenteel over met zijn banken.

Matratzen Concord kampt met de naweeën van een gifschandaal. Schuimmatrassen die het verkocht, bleken te veel giftige stoffen te bevatten. Consumenten lieten de keten daarna massaal links liggen. Beter Bed heeft eerder al leverancier BASF voor de rechter gesleept voor een schadevergoeding.

De gesprekken met de banken zijn bedoeld om financieringsoplossing te vinden voor de langere termijn. In de huidige situatie is het bedrijf niet in staat om aan zijn afspraken met de banken te voldoen. Als onderdeel van de dialoog heeft Beter Bed ermee ingestemd de banken op bepaalde bezittingen het onderpand te geven.

Aanzienlijke gevolgen

Volgens topman John Kruijssen kan de beslissing voor het bekijken van alternatieven "aanzienlijke gevolgen" hebben voor het profiel van Beter Bed. Matratzen Concord is, ondanks dat er al zo'n 150 filialen zijn gesloten, goed voor circa 700 winkels in Duitsland. Ook heeft de keten nog rond de 130 winkels in Zwitserland en Oostenrijk.

"Vandaar onze formulering 'geheel of gedeeltelijk'. Het is nog niet duidelijk of we die winkels in Zwitserland en Oostenrijk ook willen verkopen", zegt Kruijssen. Er is volgens hem al met meerdere partijen gesproken. Maar het gaat nog niet om vergevorderde onderhandelingen. Het is ook nog niet duidelijk wanneer er een besluit genomen kan worden.

Prestaties

Sinds de lancering van de nieuwe strategie in oktober 2018 blijven de prestaties bij Matratzen Concord duidelijk achter. Hierdoor staat ook de winstgevendheid onder druk. Beter Bed wil geen prognose geven over wat dit concreet voor de resultaten betekent. Het bedrijf telt in totaal ruim 1000 winkels. Filialen in bijvoorbeeld Nederland zijn per winkel goed voor "significant" meer omzet dan de zaken in Duitsland.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Beter Bed 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Opties

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Beter Bed Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
K9
0
Als je je bezittingen al aan de banken gaat geven als onderpand...aiiii...dat gaat slecht aflopen zegt mijn gevoel.
Arie40
0
Optimale gerechtigheid was geweest als een rechter had bepaald dat Basf matrassen concord voor een marktconforme prijs, voor het schandaal, had moeten overnemen. Nu draait de onschuldige afnemer, beter bed, voor de shit op.
BDP54
0
Volgens topman John Kruijssen kan de beslissing voor het bekijken van alternatieven "aanzienlijke gevolgen" hebben voor het profiel van Beter Bed. Matratzen Concord is, ondanks dat er al zo'n 150 filialen zijn gesloten, goed voor circa 700 winkels in Duitsland. Ook heeft de keten nog rond de 130 winkels in Zwitserland en Oostenrijk.

Mag ik hieruit concluderen dat MC Duitsland zeker verkocht gaat worden?
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links