Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kim Dotcom naar de beurs in Nieuw-Zeeland

Kim Dotcom naar de beurs in Nieuw-Zeeland

WELLINGTON (AFN) - Internetondernemer Kim Dotcom gaat naar de beurs in Nieuw-Zeeland met zijn internetbedrijf Mega Limited. Dat werd dinsdag (lokale tijd) bekendgemaakt.

TRS Investments koopt 100 procent van de aandelen van Mega Limited, in ruil voor 700 miljoen nieuwe aandelen TRS. Na de transactie, een zogenoemde omgekeerde overname, bezitten de huidige aandeelhouders van Mega 99 procent van TRS, dat ze omdopen in Mega. De deal, die nog moet worden goedgekeurd door de aandeelhouders van TRS, heeft omgerekend een waarde van 130 miljoen euro.

Mega, opgericht in 2013 door Dotcom en 3 partners, levert online opslagruimte met speciale versleuteling van gegevens om de informatie te beschermen. Volgens Dotcom zijn daar inmiddels 7 miljoen gebruikers voor. Overigens trad de flamboyante ondernemer vorig jaar terug als bestuurder bij Mega omdat hij vocht tegen uitlevering aan de Verenigde Staten. Zijn vrouw Mona bezit iets meer dan een kwart de onderneming.

Kim Dotcom, in Duitsland geboren als Kim Schmitz, is vooral bekend van de uit de lucht gehaalde website Megaupload. In 2012 vond, op verzoek van de Verenigde Staten, een grootscheepse inval plaats in zijn villa in Nieuw-Zeeland vanwege verdenking van internetpiraterij. Volgens de FBI was Megaupload verantwoordelijk voor het verspreiden van illegale kopieën van films, muziek en software.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links