Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Fiat Chrysler krijgt tegengas in VS

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Fiat Chrysler heeft het afgelopen kwartaal last gehad van de krimpende automarkt in de Verenigde Staten. Het resultaat van de Italiaans-Amerikaanse autobouwer bleef daardoor achter bij de verwachtingen van analisten.

De operationele winst (ebit) groeide weliswaar met 22 procent tot 1,9 miljard euro, maar analisten rekenden gemiddeld op iets meer dan 2 miljard euro. De omzet daalde 3 procent tot 28,9 miljard euro, maar doordat duurdere auto's werden verkocht steeg de winstgevendheid.

Voor het lopende jaar rekent het concern minimaal op een operationele winst van 8,7 miljard euro. Dat is aan de onderkant van afgegeven verwachtingen, maar kenners vonden die verwachtingen destijds al aan de ambitieuze kant. De winst wordt gestuwd doordat dit jaar nog meer zal worden ingezet op SUV's en andere duurdere modellen. Zo rollen er een aantal nieuwe Jeeps en pickups van de band. Ondanks de krimpende markt in de VS, schatte scheidend topman Sergio Marchionne de kans op een verbetering van de verkopen in op 50 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.