Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Draghi trekt zich verdeeldheid ECB niet aan

Draghi trekt zich verdeeldheid ECB niet aan

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Vertrekkend president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) vindt dat zijn nalatenschap niet geschonden is door de recente kritiek van andere ECB-bestuursleden. De preses die bekend stond als vurig voorstander van ruim monetair beleid kondigde vorige maand nog een nieuw stimuleringspakket aan. Onder meer Klaas Knot, het hoofd van De Nederlandsche Bank (DNB), liet zich daarover ongekend hard uit.

"Het is niet de eerste keer dat men zijn onenigheid over ECB-beleid openlijk deelt", verdedigde Draghi met een lach. "Monetaire beslissingen overal in de wereld gaan altijd gepaard met meningsverschillen." Vervolgens nam hij uitgebreid de tijd om de notulen van de vorige ECB-vergadering voor te lezen. Achter de meeste beleidspunten schaarde zich toch "een significante meerderheid van de leden", aldus Draghi.

Terugblikkend is Draghi vooral trots op hoe hij en zijn collega's bij de ECB vastberaden bleven aan het mandaat om inflatie net onder de 2 procent te houden. "Ik heb mijn best gedaan om zo goed mogelijk aan het mandaat te voldoen." Van Christine Lagarde, die het stokje van de Draghi volgende maand overneemt, wordt juist verwacht dat ze het mandaat van de ECB kritisch onder de loep neemt. Zij woonde donderdag voor het eerste de ECB-vergadering bij.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 oktober 2019 18:47
    quote:

    Kaviaar schreef op 24 oktober 2019 17:59:

    Ik heb mijn best gedaan om zo goed mogelijk........mijn Italiaanse vrienden te steunen... aldus Draghi.
    Als ik het niet dacht!
    Vooral trots..

    Misschien wel, maar de andere optie was om zuid Europa default te laten gaan. En ik denk niet dat iemand als hij, wetende welke chaos dat teweeg zou brengen, dit risico en verantwoordelijkheid voor de grote chaos niet op zijn geweten wilde hebben. Ja, hij heeft de toekomstige crisis vele malen groter gemaakt met met nog meer schuld door opkopen van schuldpapier en de lage rentes, maar Japan overleeft al 30 jaar op deze manier.

    Ze hadden zuid Europa nooit in de monetaire unie van de Euro moeten laten, daarmee hebben onze leiders de kans verspeeld om een schuldencrisis met een redelijk geïsoleerde zuid Europese default op te lossen.

    Ik hoop niet dat je in heden en het verleden voor pro-EU en pro-Euro partijen hebt gestemd, want dan moet je niet klagen, maar blij zijn dat het veel eerder in elkaar is geklapt.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.