Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Informatieleverancier RELX op koers

Gepubliceerd op 24 oktober 2019 08:23 | Views: 1.910

RELX 11:57

20,59 -0,06 (-0,29%)

AMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX ligt op koers om aan de gestelde doelen voor dit jaar te voldoen. In een handelsupdate meldde het AEX-fonds dat de onderliggende omzetgroei in de eerste negen maanden van het jaar 4 procent bedroeg. De onderneming gaat voor heel 2019 uit van verdere groei van zowel de opbrengsten als de operationele winst.

Bij de divisie Risk & Business Analytics was de onderliggende omzetgroei met 7 procent het sterkst. Verder was bij Exhibitions sprake van 6 procent groei. Bij Legal (2 procent) en Scientific, Technical & Medical (plus 1 procent) was de omzetgroei bescheiden. Laatstgenoemde divisie kampte ook met de aanhoudende krimp van printopbrengsten.

Verder deed RELX dit jaar tot nu toe twaalf overnames voor in totaal 378 miljoen pond. Daar onder vielen bedrijven die zich onder meer bezig houden met content en het analyseren van data. Verder werden zeven bezittingen van de hand gedaan voor een bedrag van 62 miljoen pond.

RELX kondigde ook aan dat dit jaar al voor circa 550 miljoen pond aan eigen aandelen zijn ingekocht. Dat is onderdeel van het eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma van 600 miljoen pond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RELX 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

RELX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare