Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brill voorziet minstens tiende meer omzet

Gepubliceerd op 24 augustus 2017 18:10 | Views: 3.601

Brill 29 mei

18,40 0,00 (0,00%)

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill denkt over heel 2017 een omzetgroei van meer dan 10 procent te zullen behalen. De toename wordt voornamelijk gerealiseerd door de overname van de Duitse uitgeverijen Schöningh & Fink. Op eigen kracht mikt het bedrijf op een groei van 2 tot 3 procent, zo meldde Brill bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

De omzet van Brill kwam in de eerste zes maanden van het jaar uit op 16 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 11 procent ten opzichte van een jaar eerder. De autonome omzetgroei 2,2 procent steeg. De rest van de stijging is toe te schrijven aan de acquisitie van Schöningh & Fink. Dat zorgde er ook voor dat de opbrengsten van gedrukte boeken fors steeg.

Onder de streep resteerde een winst van bijna 400.000 euro. Dat was minder dan de 700.000 euro een jaar eerder, onder meer doordat het bedrijf meer dividend uitkeerde en meer geld investeerde.

Verder maakte Brill bekend dat het verkoopkantoor in Peking deze maand zijn deuren opent. Brill heeft in Azië al een kantoor in Singapore.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brill 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Brill Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare