Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Heineken verkoopt meer bier

Gepubliceerd op 24 april 2019 08:23 | Views: 2.225 | Onderwerpen: levensmiddelen

Heineken 13:36

86,02 +1,48 (+1,75%)

AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft in de eerste drie maanden van het jaar meer bier aan de man gebracht. De biergigant uit Amsterdam deed goede zaken over de grens. In Nederland waren de verkopen stabiel.

In totaal verkocht Heineken 52,7 miljoen hectoliter bier, een stijging van 4,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Analisten hadden gemiddeld genomen gerekend op een wat minder hoge groei.

Vooral in Azië en Afrika werd meer bier verkocht. De bierconsumptie in veel landen in die regio's groeit hard mee met de opkomst van de middenklasse. Voor Heineken en zijn concurrenten is er veel aan gelegen om te profiteren van de toenemende dorst in landen als Vietnam, Cambodja, China en Nigeria. Vooral in Azië lukt dat goed.

In Europa steeg de verkoop mede dankzij goed weer ook enigszins, maar vond vooral een verdere verschuiving plaats van pils naar duurdere biertjes en andere producten zoals Radler en alcoholarm of -vrij bier. In het Verenigd Koninkrijk kregen de verkopen een zetje omdat een grote verkoper in aanloop naar de brexit aan het hamsteren is geslagen.

De winst steeg in het voorbije kwartaal van 260 miljoen naar 299 miljoen euro. Het bedrijf maakte geen omzetcijfers bekend. Heineken hield vast aan zijn eerder afgegeven jaardoelstellingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare