Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Air France wil vloot superjumbo's inkrimpen'

Gepubliceerd op 23 nov 2018 om 08:30 | Views: 4.739

Air France-KLM 18 okt

10,21 -0,03 (-0,24%)

PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France wil zijn vloot met superjumbo's inkrimpen. De Franse krant Les Echos schrijft dat topman Ben Smith daarover de knoop heeft doorgehakt. Hij heeft er voor gekozen om vast te houden aan vijf eigen A380-toestellen van Airbus.

De Fransen hebben momenteel tien A380's in gebruik. Daarvan zijn er vijf geleased. Van twee toestellen loopt het leasecontract eind 2019 af. Die superjumbo's gaan dan terug naar Airbus. Ook van de andere gehuurde A380's wordt op termijn afscheid genomen. De vijf eigen toestellen worden vanaf het najaar 2020 gemoderniseerd.

Eerder had Air France zijn order bij Airbus voor de superjumbo's al teruggebracht van twaalf naar tien. De maatschappij geeft de voorkeur aan de A350 van Airbus of de 777 van Boeing, die goedkoper en zuiniger zijn. Dat Air France voorlopig vast blijft houden aan vijf superjumbo's heeft volgens de krant ook te maken met het gegeven dat er geen partijen te vinden zijn die de kisten over zouden willen nemen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Air France-KLM 67% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links