Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Adyen-oprichters ronden verkoop stukken af

Gepubliceerd op 23 aug 2019 om 08:08 | Views: 2.990

ADYEN NV 20 sep

639,00 +4,60 (+0,73%)

AMSTERDAM (AFN) - Adyen-oprichters en bestuursleden Pieter van der Does en Arnout Schuijff hebben de verkoop van in totaal 497.041 aandelen in de betalingsverwerker afgerond. De topman en technisch eindverantwoordelijke stootten daarmee 15 procent van hun belang in het bedrijf af, voor een bruto-opbrengst van 309 miljoen euro.

De stukken werden verkocht voor een prijs van 622 euro per aandeel. Het aandeel Adyen ging donderdag na publicatie van halfjaarcijfers 5 procent omlaag. Het aandeel sloot op 643,80 euro.

Met de verkoop wilden de twee hun portfolio diversificeren en daarmee hun blootstelling aan één belegging verkleinen. Ze verklaarden toegewijd te blijven aan de toekomst van Adyen voor de langere termijn. De verkoop zou niets zeggen over hun kijk op het bedrijf.

Bestaande aandeelhouders

Een ingewijde laat aan persbureau Bloomberg weten dat een deel van de aandelen is verkocht aan bestaande aandeelhouders van Adyen. Daarnaast zou de onderhandse plaatsing aanzienlijk zijn overschreven. De groep deelnemers, waarvan geen enkele partij een meerderheid van de aangeboden stukken kocht, bestaat volgens de ingewijde uit langetermijninvesteerders en hedgefondsen.

De stukken werden via JPMorgan Chase en Goldman Sachs aangeboden aan institutionele beleggers. Van der Does en Schuijff hebben toegezegd hun overgebleven stukken nog zeker 180 dagen aan te houden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ADYEN NV 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

ADYEN NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ljjls
0
am1993
0
Met de verkoop wilden de twee hun portfolio diversificeren en daarmee hun blootstelling aan één belegging verkleinen."
Dat betekent dus dat je als belegger ergens beter terecht kan en dus meer vertrouwen hebt in andere beleggingen dan in Adyen. Ze zien de bui dus al hangen blijkbaar.
alrob
0
Tja als je je resterende 85% aantal aandelen snel in waarde wil laten verminderen, is dit de methode.
Een oprichter van een onderneming die zijn eigen onderneming niet meer ziet zitten en zijn aandelen verkoopt, schaadt zijn eigen resterend kapitaal. Het slechtst mogelijke signaal dat je als oprichter kunt geven.
Wegwezen dus als belegger.
Opus135
0
quote:

Realist2018 schreef op 23 aug 2019 om 08:31:


Ze verlaten het zinkende schip?


Right! Net als Zuckerberg zeker.
BeursVis
0
quote:

Realist2018 schreef op 23 aug 2019 om 08:31:


Ze verlaten het zinkende schip?


Hoe kom je hier nu weer bij? Adyen is gewoon te duur en dit is een mooi moment om aandelen te verkopen. Adyen is ongeveer €400 waard.
De Struikrover
0
Ipv dat verhaal over hun portfolio hadden ze beter kunnen zeggen dat ze een boot wilden kopen.
BBosman
0
Doodnormaal om als DGA een gedeelte van je bedrijf te verkopen. Elke accountant of fiscalist zal dat ook aan zijn klant aanraden. Leuk om 100% van 15 miljard te hebben, maar als dat over 10 jaar nul is, heb je je tijd verdaan. Beter om dan wat miljoentjes op de bank te hebben om je pensioen en de toekomst van je (klein)kinderen te garanderen. Zegt niks over de visie op het bedrijf, maar meer over goed risicomanagement.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord