Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stemming brexitdeal May op losse schroeven

Stemming brexitdeal May op losse schroeven

LONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Britse premier Theresa May overlegt weer met ministers over haar brexitplan. Ze had de deal over het vertrek van het land uit de EU eigenlijk in de week van 3 juni willen voorleggen aan het Lagerhuis, maar het is de vraag of dat nog doorgaat. Het voorstel staat niet op de parlementaire agenda voor die week.

Parlementariërs hebben de deal van May tot dusver al drie keer verworpen. Ze probeerde het akkoord aantrekkelijker te maken voor de oppositie door er allerlei concessies aan te verbinden, maar dat pakte averechts uit. Veel partijgenoten reageerden woedend en de positie van de premier kwam onder grote druk te staan.

Het oorspronkelijke plan was om de aangepaste overeenkomst op vrijdag te publiceren, maar dat gaat nu pas begin juni gebeuren. Een regeringsfunctionaris zei donderdag dat het eigenlijk de bedoeling was de deal op vrijdag 7 juni voor te leggen aan het Lagerhuis. "Maar daar hebben we op dit moment nog geen overeenstemming over bereikt. We geven het Lagerhuis na het reces een update", aldus de official.

Hoewel volop wordt gespeculeerd over het naderende vertrek van May, lijkt zij nog niet van plan te zijn de handdoek de komende dagen in de ring te gooien. Haar woordvoerder maakte bekend dat de premier ernaar uitkijkt de Amerikaanse president Donald Trump te verwelkomen. Die brengt begin komende maand een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links