Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
T-Mobile boekt minder omzet in Nederland

T-Mobile boekt minder omzet in Nederland

DEN HAAG (AFN) - T-Mobile heeft de omzet in Nederland vorig jaar met ruim 1 procent zien dalen tot 1,7 miljard euro. Die daling kwam vooral door overheidsregulering op het gebied van tarieven, zo maakte T-Mobile Nederland donderdag bekend.

Het totaal aantal Nederlandse aansluitingen groeide met 383.000 tot 4,9 miljoen. De omzet per gebruiker daalde van 28 euro in 2010 tot 25 euro vorig jaar. Per gebruiker was gemiddeld 35 procent van de inkomsten afkomstig van sms'en, mms'en en mobiel internetten. Dat was in 2010 nog 29 procent.

Op 1 maart maakt T-Mobile meer bekend over de vernieuwde Smart-abonnementen. Deze abonnementen, die vorig jaar zomer werden geïntroduceerd, leggen de nadruk op mobiel internet. Onbeperkt sms'en is in ieder geval één van de nieuwe toevoegingen, aldus T-Mobile. Concurrent KPN maakte onlangs ook nieuwe abonnementen bekend voor jongerenmerk Hi. Ook in deze abonnementen staat dataverkeer centraal.

Moederbedrijf

Moederbedrijf Deutsche Telekom maakte donderdag ook jaarcijfers bekend. De winst over 2011 daalde met ruim twee derde, vooral door de crisis in Griekenland.

De nettowinst daalde met ruim 67 procent tot 557 miljoen euro. Het telecomconcern schrijft de winstval toe aan afschrijvingen op bezittingen in de Verenigde Staten en Zuidoost-Europa, met name in Griekenland. Daardoor bleef er een verlies over in het vierde kwartaal van 1,34 miljard euro.

De omzet daalde in heel 2011 met 6 procent tot 58,7 miljard euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Telekom kopen verkopen
KPN kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. hutjeflut 23 februari 2012 15:18
    ja en de nieuwe 40% duurdere abbonomenten zullen dat alleen maar verergeren vor volgend jaar.
    een beedje abbonoment kost nu gewoon 50 euro ipv 34,50
    de telecomsector in nederland is zichzelf om zeep aan het helpen door de prijzen keer na keer absurd te verhogen wat mensen dwingt een sim only abbonomentje te nemen wat de telecomprofiders per abbonoment als snel 200 a 250 euro kost omdat ze de telefoon niet meer leveren.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.