Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nederlandse consument niet meer bezig met hamsteren'

Gepubliceerd op 22 april 2020 21:20 | Views: 2.404 | Onderwerpen: consumentenvertrouwen

Ahold Delhaize 10 jul

24,48 +0,37 (+1,53%)

DIEMEN (AFN) - De Nederlandse consument lijkt niet meer te hamsteren. Supermarkten hebben in de week na Pasen ongeveer een tiende minder omzet geboekt dan een jaar eerder, becijfert marktonderzoeker Nielsen.

De weekverkopen bedroegen 777 miljoen euro. Waarschijnlijk komt de stevige omzetdaling vooral doordat Pasen vorig jaar in een andere week viel. Bovendien waren er dit jaar veel supermarkten op paasmaandag dicht wat eveneens voor minder omzet zorgt, zegt de marktonderzoeker.

Maar Nielsen heeft ook de indruk dat de duur van de coronacrisis een rol speelt. "Uit onze cijfers blijkt dat het merendeel van de Nederlandse consumenten gelooft dat de effecten van de corona-uitbraak veel langer zullen duren dan de korte termijn", zegt directeur Johan Vrancken van Nielsen Benelux Connect.

Volgens hem is de omzet nu terug op het niveau van het "oude normaal". "Er is hier niet veel meer aan de hand: de Nederlandse shopper is niet echt meer bezig met het hamsteren van boodschappen, hoewel ze natuurlijk veel meer thuis koken en eten dan vroeger." In de voorgaande weken gingen de verkopen van de supers nog flink omhoog.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

consumentenvertrouwen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare