Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ACM verduidelijkt regels voor delen 5G-masten

Gepubliceerd op 21 okt 2019 om 10:26 | Views: 1.400

KPN 14 nov

2,81 -0,03 (-1,16%)

AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat duidelijk maken wat wel en niet mag bij het gedeeltelijk samen opzetten van een 5G-netwerk. Daar hebben verschillende telecomproviders interesse in omdat de uitrol van de nieuwste generatie mobiele netwerken veel geld kost. De ACM wil door nu duidelijkheid te scheppen, mogelijk maken dat 5G snel overal in Nederland beschikbaar komt.

Nederlandse providers willen onder andere gezamenlijk het netwerk opbouwen in dunbevolkte gebieden, waar het anders moeilijk is om de investeringen terug te verdienen. Ook willen ze weten of ze een deel van het spectrum dat ze mogelijk verwerven bij de frequentieveiling voor 5G kunnen verhuren, of juist extra frequenties kunnen huren van een branchegenoot.

Tenslotte wil de ACM ook ingaan op de situatie voor providers die hun eigen 2G of 3G-netwerk uitzetten, maar ruimte daarvoor wil huren bij branchegenoten. Dit is van belang voor bezitters van oudere telefoons.

ACM wil de leidraden in februari publiceren. Later volgend jaar worden de 5G-frequenties geveild.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KPN 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links