Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING wil af van bedrijf dat geld wegsluisde uit Rusland

Gepubliceerd op 21 september 2020 06:57 | Views: 6.330 | Onderwerpen: Rusland

ING 17:35

6,41 -0,04 (-0,67%)

DEN HAAG (ANP) - ING is bezig afscheid te nemen van het Nederlandse bedrijf Tristane Capital dat vooral in 2014 betrokken was bij het wegsluizen van dubieus geld uit Rusland via een Poolse dochter van ING. Bronnen bij ING bevestigen berichtgeving van Het Financieele Dagblad daarover (FD).

De Poolse dochter van ING hielp klanten jarenlang om het geld uit Rusland naar het Westen te sluizen. Volgens het FD zijn de sleutelspelers in deze kapitaalvlucht "twee obscure Nederlandse vennootschappen" die jarenlang bankierden bij ING Bank Slaski, de Poolse tak van ING. In 2018 werd de klantrelatie met de andere partij, Schildershoven Finance bv, al beëindigd, aldus het FD.

Een en ander blijkt uit Amerikaanse geheime staatsdocumenten en meldingen van verdachte transacties die zijn ingezien door de krant. De gegevens zijn in handen van het onderzoekscollectief International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) waarbij ook Trouw en onderzoeksplatform Investico zijn betrokken.

Het wegsluizen gebeurde via zogeheten spiegeltransacties, waarbij gelijktijdig in de ene valuta gekocht en in een andere wordt verkocht. Spiegeltransacties zijn niet verboden, maar op de banken die ze faciliteren rusten zware antiwitwasverplichtingen, aldus het krant.

ING werkt sinds 2017 met een programma om witwassen en andere financiële criminaliteit beter te herkennen en te bestrijden. "Dit zijn transacties van de jaren daarvoor", aldus bronnen bij de bank.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 68% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. WijHetVolk 21 september 2020 11:48
  @rene02

  Definitie volgens Wiki:
  "Corruptie is het politieke, sociale of economische verschijnsel waarbij iemand in een machtspositie deze misbruikt teneinde zichzelf of anderen ongeoorloofde gunsten te verlenen, in het laatste geval vaak in ruil voor wederdiensten of als vriendendienst"

  Volgens deze definitie is ING de corrupte partij
 2. forum rang 9 objectief 21 september 2020 12:06
  quote:

  WijHetVolk schreef op 21 september 2020 11:48:  Volgens deze definitie is ING de corrupte partij


  Grote onzin; de ING is tegen witwassen; ze betaalt vele tientallen miljoen om dit te voorkomen.
  Maar criminele klanten hebben geen sticker op hun voorhoofd met de tekst: Ik ben crimineel.
 3. erol 22 september 2020 03:34
  Waarom is het zo moeilijk om afscheid te nemen van een partij die zich niet aan de regels houdt? M.a.w. grote onzin, een werknemer die zich niet aan de regels houdt wordt ook terecht zonder pardon de laan uitgestuurd. Het is laksheid en eigenbelang. Fout is fout of t de oosterburen zijn of ING die maar wacht en wacht en geen afscheid neemt.
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare