Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Horecasluitingen kostten Coca-Cola groot deel van omzet

Gepubliceerd op 21 juli 2020 13:54 | Views: 2.135 | Onderwerpen: levensmiddelen

COCA-COLA CO. DL-,25 26 jan

40,45 +0,26 (+0,65%)

Coca-Cola Company 26 jan

49,29 +0,51 (+1,05%)

ATLANTA (AFN) - Coca-Cola heeft in het het tweede kwartaal een 28 procent lagere omzet geboekt dan een jaar eerder. 's Werelds bekendste frisdrankconcern kampte vooral met de gevolgen van horecasluitingen en de annulering van veel evenementen waar zijn drankjes worden verkocht.

De frisdrankverkoop voor consumptie buitenshuis, zoals in restaurants en stadions of op festivals, is doorgaans goed voor de helft van de omzet van Coca-Cola. Doordat die markt door lockdownmaatregelen over de hele wereld aanzienlijk kromp, daalden de totale opbrengsten tot 7,2 miljard dollar tegenover 10 miljard een jaar eerder. De winst ging met bijna een derde omlaag tot 1,8 miljard dollar.

Coca-Cola verwacht dat de ergste klap van de coronapandemie achter de rug is. Waar in april nog een kwart minder blikjes frisdrank werden verkocht dan een jaar eerder, was dat in juni nog maar een daling van 10 procent op jaarbasis. In juli wijzen de eerste cijfers op verder herstel, meldt het bedrijf.

Coca-Cola was een van de grote bedrijven die overging tot een advertentiestop op Facebook, omdat het socialmediabedrijf te weinig zou doen tegen online racisme. In zijn kwartaalbericht kondigt Coca-Cola nu ook extra maatregelen aan die de gelijkheid in de Verenigde Staten moeten bevorderen. De komende vijf jaar besteedt Coca-Cola in de VS 500 miljoen dollar extra bij leveranciers die eigendom van zwarte ondernemers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
COCA-COLA CO. DL-,25 75% zegt kopen 4 stemmen
Coca-Cola Company 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 IceBear1 21 juli 2020 16:45
    quote:

    Nuchtertransparant schreef op 21 juli 2020 14:15:


    En dan toch nog 1,8 miljard winst maken met die rommel....


    Ik ben voor de vrije keuze van ieder mens, maar het overmatig gebruik van cola is bizar. Het draagt bij aan diabetes, en diabetes aan corona. Dus cola veroorzaakt de verschrikkelijke covid symptomen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare