Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nike doet goede zaken in China

Gepubliceerd op 21 maart 2019 22:13 | Views: 1.457 | Onderwerpen: China

Nike 17:09

135,48 -0,06 (-0,04%)

BEAVERTON (AFN/BLOOMBERG) - Sportartikelenmaker Nike heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet verhoogd. Dat heeft het bedrijf met name te danken aan de fors hogere verkopen in China, al groeide de omzet ook in de rest van de wereld. De winst viel hoger uit dan analisten hadden verwacht.

Nike verkocht in de maanden december tot en met februari voor 9,6 miljard dollar aan onder meer sportkleding en -schoenen. Dat was een jaar eerder nog een kleine 9 miljard dollar. De omzetgroei kwam volledig op het conto van het Nike-merk. Converse, dat ook van Nike is, zag de omzet dalen. In China groeide het merk dat bekend is van zijn gympen nog wel hard, maar in de Verenigde Staten en Europa zat de klad erin.

Nike voerde verder zijn winstmarge op. Dat leidde tot een nettowinst van 1,1 miljard euro in het kwartaal. Vorig jaar was dat door eenmalige belastingvoorzieningen nog een verlies van 921 miljoen euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Nike

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare