Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Boeing staat voor testvlucht met 777X'

Gepubliceerd op 21 januari 2020 13:27 | Views: 3.079 | Onderwerpen: luchtvaart

Boeing Company 03 dec

237,20 +13,35 (+5,96%)

SEATTLE (AFN) - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing maakt naar verluidt nog deze week de eerste testvlucht met de 777X. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters. De testvlucht zal, afhankelijk van het weer, donderdag of vrijdag plaatsvinden op de commerciële basis van Boeing nabij Seattle.

De 777X is de nieuwste serie in de zogeheten wide-body 777-familie van Boeing. Het toestel is uitgerust met twee motoren en geschikt voor langere afstanden. De nieuwe Boeing biedt plaats aan zeker 406 passagiers.

Boeing had eerder al te kennen gegeven dat de eerste testvlucht van het nieuwe toestel begin dit jaar op de planning stond en dat de eerste levering in 2021 zal zijn. Daarmee is overigens wel sprake van enige vertraging. Door problemen met de door General Electric gemaakte motoren, werd de eerdere deadline voor de uitlevering van de toestellen van medio 2020 opgeschoven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare