Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lufthansa beperkt verlies dankzij zomervluchten

Gepubliceerd op 20 oktober 2020 18:04 | Views: 1.974

Air France-KLM 17:38

5,05 +0,10 (+2,10%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 24 nov

10,39 +0,53 (+5,32%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse vliegtuigmaatschappij Lufthansa beperkt de verliezen in het derde kwartaal ten opzichte van het tweede doordat er in de zomer meer is gevlogen. Ook bespaarde het bedrijf flink op de kosten. Op voorlopige basis wordt het kwartaalverlies ingeschat op 1,3 miljard euro.

Door de coronacrisis heeft Lufthansa dit jaar, met het derde kwartaal meegerekend, al 4 miljard euro verlies geleden. Eind september liet de luchtvaartmaatschappij weten het tempo van het herstel van de sector somber in te zien. Daarom kondigde het Duitse bedrijf aan dieper in te kosten te gaan snijden. Het al eerder aankondigde aantal van 22.000 ontslagen, zal stijgen. Minstens 150 vliegtuigen worden niet meer in gebruik genomen.

Lufthansa is net als veel andere luchtvaartmaatschappijen zwaar getroffen door de coronacrisis. Door de nog steeds van kracht zijnde grenssluitingen en negatieve reisadviezen herstelt de markt zich minder dan verwacht. Topman Carsten Spohr denkt dat het nog jaren duurt voor de luchtvaart weer op het niveau is van voor de crisis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
LUFTHANSA AG VNA O.N. 80% zegt kopen 5 stemmen
Air France-KLM 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 jan de vakman 20 oktober 2020 18:55
  Rouwig om dat verlies ben ik niet, hoe meer van die duiktuigen aan de grond blijven, hoe liever het me is!
  Maar dat we binnen een week 2x kliko day hebben met mijn topspelers;de chipjes, daar word ik bepaalt niet vrolijk van!!
  Het zal wel met de verkoop van de geheugenchip tak van intel te maken hebben, wat ik niet begrijp is dat zo'n belangrijke tak zomaar aan een vazal staat van china verkocht mag worden, china zal misschien nog wel meer zijn best gaan doen om daar zijn invloed te vergroten, ik had minstens verwacht dat oom Donald keihard aan de noodrem had getrokken, ik niet begrijpen!!
 2. [verwijderd] 20 oktober 2020 19:13
  Men laat alle belangrijke Europese vliegmaatschappijen langzaam bloeden door hen financieel met staatsgeld te ondersteunen.

  Ultieme einddoel is één sterke Europese luchtvaartmaatschappij dat uiterlijk in 2025 gerealiseerd is.

  Kortom, laten bloeden, laten vliegen en langzaam alle aandelen opkopen om vervolgens tot de conclusie te komen dat schaalvergroting nodig is om te overleven.

  Staatsbedrijven en veredelde staatsbedrijven is de brede ontwikkeling in onze maatschappij. Er gaan dus veel bedrijven én luchtvaartmaatschappijen sneuvelen in de komende jaren.

  Bij de overheid zit je goed.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare