Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Macrocijfers geven belegger zicht op economisch herstel'

Gepubliceerd op 20 september 2020 16:57 | Views: 5.259

AMSTERDAM (AFN) - Nieuwe macro-economische gegevens moeten beleggers komende week een idee geven van de snelheid waarmee de Europese economie zich herstelt. Onder andere cijfers over het consumentenvertrouwen in de Eurozone en het ondernemersvertrouwen in Duitsland kunnen richting geven aan de aandelenbeurzen. Ook wordt de ontwikkeling van het aantal coronabesmettingen nauwgezet gevolgd.

Doordat het aantal besmettingen in meerdere Europese landen weer alarmerend hard oploopt, kondigde verschillende regio's en steden strengere maatregelen aan. Zo zullen in onder andere Amsterdam en Den Haag cafés verplichte sluitingstijden moeten aanhouden, terwijl het Verenigd Koninkrijk naar verluidt een nieuwe nationale lockdown overweegt. In Spanje is sprake van een gedeeltelijke lockdown in de regio Madrid.

Aandelen in de reissector, zoals luchtvaartmaatschappijen en hotelketens, hadden vrijdag al te lijden onder de angst voor een tweede coronagolf. Nieuws over besmettingen en eventueel overheidsingrijpen zal deze fondsen mogelijk opnieuw in beweging zetten. Tegen die achtergrond zal ook het kwartaalbericht van de Duitse touroperator TUI op dinsdag met veel aandacht worden gevolgd.

IFO

Voor de eurozone richten beleggers hun blik onder andere op de resultaten van een nieuwe enquête van de Duitse marktonderzoeker IFO. Die geeft donderdag aan hoeveel vertrouwen ondernemers in de grootste economie van Europa hebben. Andere belangrijke indicatoren zijn de de inkoopmanagersindexen van Markit voor verschillende Europese economieën. Die geven aan hoezeer de economische activiteit in de dienstensectoren en de industrie is toegenomen.

In Nederland komt het Centraal Bureau voor de Statistiek de komende week met zijn tweede raming van het bruto binnenlands product in het tweede kwartaal. Bij de eerste raming meldde het statistiekbureau dat de Nederlandse economie door de coronacrisis met 8,5 procent kromp in het tweede kwartaal.

Wat bedrijven aan de Amsterdamse beurs betreft, is het maandag uitkijken naar Prosus. De investeerder heeft een groot belang in de Chinese techgigant Tencent, dat door de Verenigde Staten onder vuur werd genomen met een verbod op zijn app WeChat. Een Amerikaanse rechter blokkeerde dit verbod echter na klachten van WeChat-gebruikers.

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. ruud11 20 september 2020 18:34
  We blijven een trend houden van omhoog.
  Mensen willen geld verdienen en dat kan niet met rente, dus ze zoeken beleggingen.
  Als er teken is van renteverlaging en inflatie komt iedereen tot ontdekking dat het op dat moment een
  .zeepbel is..
  Met af en toe een beurscrash, waarbij er verbaast wordt gereageerd.
  Men vraagd: "Er is toch economische groei, waarom is er dan een beurscrash"
  En de adviseurs hebben weer pret bij iedere advieswijziging ......
 2. forum rang 4 Dividend Collector 20 september 2020 22:19
  quote:

  J & B schreef op 20 september 2020 21:38:


  Laar de crash maar komen!!!

  Ik beleg enkel nog in goudmijnaandelen...


  Be careful what you wish for. Die goudmijnaandelen zitten vaak ook in ETF's die met een crash net zo hard worden verkocht. Dat zagen we in maart ook.
 3. forum rang 4 IceBear1 20 september 2020 22:33
  quote:

  ruud11 schreef op 20 september 2020 18:34:


  We blijven een trend houden van omhoog.
  Mensen willen geld verdienen en dat kan niet met rente, dus ze zoeken beleggingen.
  Als er teken is van renteverlaging en inflatie komt iedereen tot ontdekking dat het op dat moment een
  .zeepbel is..
  Met af en toe een beurscrash, waarbij er verbaast wordt gereageerd.
  Men vraagd: "Er is toch economische groei, waarom is er dan een beurscrash"
  En de adviseurs hebben weer pret bij iedere advieswijziging ......


  Ik wil niet veel zeggen, maar sinds de top van juli glijdt de AEX af. En de top van februari is helemaal ver weg.
 4. Hector69 20 september 2020 23:50
  1 doorbraak vaccin en hoppa 15%-20% hoger, iedereen juichen. Al t (bar) slechte nieuws zit al in de koersen. Iedereen wist al in mei dat een 2e golf mogelijk was. De meeste bedrijven blijven draaien en ja, we zijn terug op niveau 2010. Wel grappig, onze Euro - die vreselijke munt- staat alweer maandje 10% hoger dan de dollar. Zoiets hadden we met de Gulden of DM never bereikt.
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare