Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nikkei zet stijging voort

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 08:13 | Views: 1.198

TOKYO-Nikkei 225 13 sep

21.988,29 +228,68 (+1,05%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag opnieuw hoger gesloten. Beleggers verwerkten het besluit van de Verenigde Staten om een deel van de aangekondigde beperkingen op handel met de Chinese techgigant Huawei opnieuw met negentig dagen uit te stellen. Daarnaast bleef de beurshandel profiteren van de hoop op meer stimuleringsmaatregelen van de centrale banken.

De Nikkei in Tokio ging met een winst van 0,6 procent de dag uit op 20.677,22 punten. De Japanse toeleveranciers van Apple waren in trek na een stevige koerswinst van het Amerikaanse technologieconcern. TDK. Foster Electric en Taiyo Yuden dikten tot 1,6 procent aan. De makers van chipapparatuur Screen Holdings en Tokyo Electron stegen 5,4 procent en 1,4 procent in navolging van de koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten.

De beurs in Shanghai eindigde vlak en de Hang Seng-index in Hongkong won 0,1 procent. De Chinese centrale bank lanceerde het eerder aangekondigde nieuwe rentebeleid dat moet resulteren in lagere leenkosten voor bedrijven. In Seoul dikte de Kospi 1,2 procent aan. De All Ordinaries in Sydney steeg 1,1 procent. Uit de vergaderingsnotulen van de Reserve Bank of Australia bleek dat de centrale bank overweegt om de rente verder te verlagen, na rentestappen in juni en juli.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
TOKYO-Nikkei 225 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

TOKYO-Nikkei 225

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord