Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Weer renteverhoging Noorse centrale bank

Gepubliceerd op 20 jun 2019 om 10:34 | Views: 2.667 | Onderwerpen: rentebesluit

OSLO (AFN/BLOOMBERG) - De Noorse centrale bank heeft donderdag de rente met 0,25 procentpunt verhoogd tot 1,25 procent en gaf daarbij aan in de loop van dit jaar nog een rentestap te verwachten. De renteverhoging was algemeen verwacht door economen.

Norges Bank heeft sinds september al drie keer de rente verhoogd. De rentestappen hangen samen met de economische kracht van Noorwegen, geholpen door de stijgende olieprijzen. Door de rente te verhogen wil de centrale bank oververhitting van de economie voorkomen en de inflatie beteugelen. De Noorse kroon steeg in waarde tegenover de euro na de renteverhoging.

Gerelateerd

rentebesluit

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
kabalebo
5
kabalebo
1
De 'meute' denkt: oke, lagere rente = winst voor mij. Echter de schulden, of dat nu bij de particulier is, het bedrijfsleven of de Centrale banken, lopen gestaag op. De 'meute' denkt: ik heb er geen last van, alleen maar voordeel. Maar wie draait er straks voor het terugbetalen van die schulden op ? Juist.....heel goed.....de 'meute', ofwel jij en ik.
Met dank aan de 'beleidsbepalers ! Ik denk aan een gezegde 'met open ogen...'.
Arie40
0
Straks schrijf je. Dat is ,voor mij althans , een heel interessante vraag. Knapt straks die wereldwijde schuldenberg. Een schuldenberg die veel groter dan die van 2008 is.

Stel dat de rente in de USA, Europa, Japan en China nu nog verder gaan dalen.

Ja, in Noorwegen verhogen ze de rente. Lekker makkelijk, dat land is schatrijk.

Wellicht zelfs negatief worden. Dan hebben de schuldenaars, de bedrijven, consumenten en overheden geen rentelast meer. Verzekaars, banken en pensioenfondsen moeten meer in aandelen. Met name dividend aandelen ( zelfs al gaan de dividenden van nu 4 à 6% naar 1%, dan is dat altijd nog 10× meer rendement dan spaarrente).

Kortom, gaat de ballon wel knappen? Iedereen( op shorters na) is er bij gebaat dat ie niet knapt namelijk. Dat is misschien wel voor het eerst in de geschiedenis.
Arie40
0
quote:

J.Inv schreef op 20 jun 2019 om 11:01:


Daarom nexit. Dan hadden we nu ook hogere rente.


Is een Zeuro en neuro systeem niet beter!?
Wel een zekere samenwerking instandhouden. Aanpak van terrorisme, rondreizende criminelen die van land naar land reizen, etc

En tóch een verschil maken tussen noord en zuid Europa al was het alleen maar om Italië niet de hele EU kapot te laten maken.

Geef ze hun Zeuro, laat ze maar meer schulden maken en eerder stoppen met werken. Wij in het noorden doen het anders en krijgen als beloning een veel betere rating en lagere rentelast op onze schulden. Kunnen makkelijker bedrijven en burgers aantrekken ivm ons stabiele sociale en economische klimaat.
JuniorH
0
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links