Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Sterke resultaten voor Heijmans'

Gepubliceerd op 20 februari 2020 10:50 | Views: 3.488

Heijmans 03 jun

6,52 +0,29 (+4,65%)

AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans heeft vorig jaar goede resultaten geboekt, schrijven analisten van KBC Securities die wijzen op het beter dan verwachte operationele resultaat en onderliggende bedrijfsresultaat (ebita). De nettowinst werd wel enigszins gedrukt door enkele afschrijvingen op vastgoed.

De marktvorsers zijn ook ingenomen met het gegroeide orderboek en het feit dat de marges bij de infrastructuurtak nog niet geraakt werden door de stikstof- en PFAS-problematiek. De onzekerheid daarover zorgt er wel voor dat de vooruitzichten voor dit jaar gelijk zijn aan die van vorig jaar.

Kenners van ING noemen de resultaten van Heijmans solide en vinden ook dat de balans er een stuk beter uitziet. Zij jubelen verder dat er weer dividend wordt uitgekeerd. Dat is namelijk een duidelijk teken dat het bestuur vertrouwen heeft dat het weer goed gaat bij het bouwbedrijf.

KBC heeft een accumulate-advies met een koersdoel van 9,50 euro voor Heijmans, ING heeft een buy-advies en een koersdoel van 14,45 euro. Het aandeel Heijmans stond donderdag rond 10.45 uur 2,9 procent hoger op 8,08 euro. Daarmee was het bedrijf de grootste stijger bij de kleine bedrijven in Amsterdam.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heijmans 67% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Heijmans

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Bob777 20 februari 2020 11:00
    'De marktvorsers zijn ook ingenomen met het gegroeide orderboek en het feit dat de marges bij de infrastructuurtak nog niet geraakt werden door de stikstof- en PFAS-problematiek.'

    Dit is een leuke opsteker voor BAM de verhalen van kosten stijgingen vallen dus mee, kijken of ze het in Bunnik ook doorhebben.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare