Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

20.000 extra laadpunten in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht

Gepubliceerd op 20 januari 2020 09:28 | Views: 4.045

Alfen N.V. 18 feb

27,75 +0,20 (+0,73%)

DEN HAAG (AFN) - Er komen flink wat laadpunten bij in Nederland. De provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht hopen elektrisch rijden een duwtje in de rug te geven en hebben daarvoor 20.000 laadpunten besteld.

In totaal staan er momenteel zo'n 5000 publieke punten in de drie provincies. De 20.000 nieuwe laadpunten worden daar geplaatst waar er vraag naar is. Mensen die in een elektrische auto gaan rijden, kunnen er eentje aanvragen bij de gemeente.

Het gaat om publieke laadpunten, langs de weg. Van de elektrische rijders moet 70 procent zijn auto op straat opladen. In 2030 zijn er zo'n 2 miljoen laadpunten nodig, waarvan ongeveer een kwart in de publieke ruimte, schat het ministerie van Infrastructuur. Volgens minister Stientje van Veldhoven moet het laden van een elektrische auto net zo makkelijk worden als het laden van een mobiele telefoon.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alfen N.V. 82% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Alfen N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Japio_
0
Pitpoint wordt hiermee wel erg dominant, alsof Shell een aanbesteding wint om 100 tankstations in de provincie te mogen plaatsen.
Is dit in het belang van Nederlanders in het algemeen? Nee! dus is dit falend overheidsbeleid.
het zwaard
0
Het hadden er geen 20.000 moeten zijn maar minstens 200.000 als over pakweg 10 jaar 50% van de Nederlanders met elektrische wagens zullen rijden.
P.Latzak
0
Zo'n vaart zal dat niet lopen, bovendien kunnen ze wel weer overgaan naar waterstof .
Misschien krijgen we wel een rechtse regering, en stoppen alle subsidies voor botswagentjes
het zwaard
0
Als ik het dan goed begrijp is 'n Tesla 'n botsautootje, maar 'n auto op waterstof niet.Toch zal deze laatste altijd duurder zijn dan 'n E-auto.Wat jij wil is dat er niets veranderd en dat we met z'n allen met vervuilende auto's blijven rijden.Dat 'n extreem rechtse regering de subsidies zullen afschaffen is best mogelijk,daar moet je zulke regering niet voor hebben.Gebeurd heden in alle EU landen.Nederland is geen eiland ergens in Europa.Al zouden sommigen dit wel graag willen.Wens je nog veel succes met je oude auto of misschien met je nieuwe waterstof auto.(wie weet krijg je er ook nog subsidies voor)
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord