Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sligro: herstel markt schiet nog niet op

Gepubliceerd op 19 jul 2018 om 08:14 | Views: 4.275

Sligro 16 aug

26,25 +0,50 (+1,94%)

VEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro ziet zijn afzetmarkt langzamer herstellen dan gedacht. Het bedrijf uit Veghel kende een trage start van het jaar en rekende op een iets sneller aantrekkende markt.

,,Na een moeizame start van het jaar, sloten we de eerste jaarhelft af met twee prachtige zomerse maanden", zegt topman Koen Slippens. ,,We zien per saldo groei in onze afzetmarkten, al lijkt die minder sterk dan we oorspronkelijk hadden verwacht."

Sligro denkt dat de markt dit jaar uiteindelijk met 2,5 tot 3,5 procent groeit. Het bedrijf rekent in 2018 op een bedrijfsresultaat van 55 miljoen euro. Dat is exclusief de verkochte EMTÉ-supermarkten. De nettowinst zal zo'n 270 miljoen euro bedragen, inclusief niet voor te zetten bedrijfsactiviteiten.

Aandeel

Over de eerste helft van het jaar steeg de omzet met 11 procent tot 1,1 miljard euro. De nettowinst zonder de retailtak zakte van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Sligro liet weten een deel van de opbrengsten van de verkoop van EMTÉ terug te geven aan de aandeelhouders in de vorm van een eenmalig speciaaldividend van 7,57 euro per aandeel. Daarnaast wordt een interimdividend uitgekeerd van 0,55 euro per aandeel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Sligro 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Sligro Food Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord