Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Zwakke vooruitzichten Brunel'

Gepubliceerd op 18 augustus 2017 09:32 | Views: 5.358 | Onderwerpen: detachering

Brunel 09:00

5,07 +0,06 (+1,20%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten die Brunel over het tweede kwartaal in de boeken zette waren volgens analisten van KBC Securities erg zwak. Daarbovenop kwamen de vooruitzichten voor het hele jaar, die volgens de marktvorsers eveneens niet om over naar huis te schrijven waren. Kenners van ING spraken zelfs voorzichtig van een winstwaarschuwing.

Het is alom bekend dat Brunel kampt met de algehele malaise op de olie- en gasmarkt. Brunel wist volgens KBC met name in Duitsland niet aan de verwachtingen te voldoen. Daarbij maakten de analisten wel de kanttekening dat dit van tijdelijke aard zou kunnen zijn. De resultaten in Nederland lagen in lijn met de verwachtingen.

Volgens Brunel zelf zal in Nederland vanaf het derde kwartaal sprake zijn van herstel, waarbij de omzet in Duitsland zal blijven stijgen. De brutowinst van 15 miljoen euro die Brunel voor het hele jaar voorziet, zien de KBC-analisten als een teken aan de wand dat het herstel langzamer gaat dan voorzien. Dat komt ook doordat nog altijd niet exact duidelijk is wanneer nieuwe initiatieven geld in het laatje gaan brengen.

Verloren jaar

ING ging voor het hele jaar uit van een brutowinst van 26 miljoen euro. 2017 bestempelen de marktvorsers als een ,,verloren jaar" voor Brunel. Daarbij geloven de analisten van ING dat de bodem daadwerkelijk is bereikt in het tweede kwartaal, zoals Brunel zelf ook aangaf. Geduldige investeerders zouden volgens de bank mogelijk hun kans kunnen grijpen om bij Brunel aan boord te stappen.

KBC handhaafde zijn accumulate-advies met een koersdoel van 14,50 euro. ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 14,00 euro. Het aandeel Brunel stond omstreeks 09.45 uur 0,5 procent lager op 12,11 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel 55% zegt verkopen 11 stemmen

Gerelateerd

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Brunel International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare