Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Kleine opdrachten Boskalis toch positief'

Gepubliceerd op 17 december 2019 09:58 | Views: 2.333

Boskalis 27 mrt

15,28 -1,06 (-6,46%)

HAL Trust 27 mrt

110,60 -2,60 (-2,30%)

AMSTERDAM (AFN) - De twee nieuwe offshorecontracten voor Boskalis betreft twee kleineren contracten, maar ze vormen wel weer een aanvulling op het orderboek voor volgend jaar. Dat zeggen analisten van KBC Securities over de aankondiging van het beursgenoteerde bedrijf.

De contracten hebben een gezamenlijke waarde van circa 85 miljoen euro. In Taiwan gaat de baggeraar en maritiem dienstverlener erosiebescherming aanbrengen rond de funderingen voor een nieuw offshore windpark. In Denemarken wordt een vier kilometer lange gaspijpleiding in de zeebodem geïnstalleerd. De uitvoering van beide projecten staat gepland voor 2020. Het contract in Taiwan werd toegekend door Yunneng Wind Power, in Denemarken door Energinet Gas.‎

Analisten van ING beseffen dat de opdrachten niet direct een enorm verschil maken, maar vinden dat de recente stroom aan positief nieuws rond Boskalis het nodige optimisme rechtvaardigt. Langzaam maar zeker wordt de zichtbaarheid van de verschillende bedrijfsonderdelen daardoor beter. Dat is volgens de marktvorsers een noodzakelijke stap voordat de marges omhoog kunnen.

KBC heeft accumulate-advies voor Boskalis met een koersdoel van 22 euro. ING heeft het advies op buy staan en het koersdoel op 26,25 euro. Het aandeel Boskalis stond dinsdag rond 09.40 uur 0,7 procent hoger op 22,66 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis 100% zegt kopen 5 stemmen
HAL Trust 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare