Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VEB: wrange nasmaak bij Vegetarische Slager

Gepubliceerd op 17 november 2019 14:45 | Views: 5.919 | Onderwerpen: VEB

UNILEVER 17:36

52,20 +0,10 (+0,19%)

AMSTERDAM (AFN) - Vroege geldschieters bij de Vegetarische Slager zien dat het bedrijf groeit als kool maar blijven achter met een wrange nasmaak. Dat concludeert beleggersvereniging VEB.

De Vegetarische Slager, die inmiddels is overgenomen door voedingsmultinational Unilever, gaf vier jaar geleden obligaties uit om geld op te halen voor de bouw van een fabriek voor vleesvervangers. Dat leverde het bedrijf 2,5 miljoen euro op. Unilever lost de leningen nu vervroegd af, waardoor de investeerders geld mislopen aan jaarlijkse rente in ruil voor een summiere vergoeding, zo stelt de VEB.

De lening zou eigenlijk nog tot 2022 lopen en obligatiehouders daarmee jaarlijks 5 procent rente opleveren. Nu biedt het bedrijf de investeerders een vergoeding van eenmalig 2 procent over de waarde van de obligatie. Dat is volgens de beleggersvereniging weliswaar conform de voorwaarden, maar niet chique. Zeker, zo stelt de VEB, gezien de investeerders een groot risico liepen hun aan de start-up geleende geld nooit meer terug te zien.

Unilever meldde onlangs dat De Vegetarische Slager een grote vis heeft binnengehaald in de vorm van Burger King. Het Nederlandse bedrijf gaat vleesvervangers aan de fastfoodketen leveren voor vegetarische Whoppers in Europa, en mogelijk later ook in andere markten. Gezien de grote geschatte waarde van de markt voor vleesvervangers worden investeerders volgens de VEB door Unilever met "een fooi" aan de kant geschoven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mr.Windows 17 november 2019 19:00
  Dit is toch gewoon netjes van de overnemende partij? En staan de voorwaarden niet gewoon in de prospectus van vervroegd aflossen een extra (bonus)rente zo niet jammer en mag je dankbaar zijn dat Unilever het doet. Ik zou zeggen koop Unilever aandelen van het geld wat je krijgt ;)
 2. forum rang 4 FlashHenk 17 november 2019 20:36
  quote:

  buy&hold-style schreef op 17 november 2019 18:45:


  Dat is volgens de beleggersvereniging weliswaar conform de voorwaarden, maar niet chique.

  Wat moet je daar nu mee? De VEB wil het liever chique als het hun kant op komt; het staat genoteerd.


  De VEB heeft al heel wat kleine beleggers geholpen door dubieuze en soms frauduleuze praktijken van grote en kleine beursgenoteerde ondernemingen voor de rechter te brengen. Een beetje meer respect van uw zijde is dus wel op zijn plaats.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare