Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Marqt fuseert met Ekoplaza en sluit winkels

Gepubliceerd op 17 okt 2019 om 10:50 | Views: 2.224

Ahold Delhaize 17:36

23,85 -0,24 (-1,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De duurzame supermarktketen Marqt fuseert met Ekoplaza-moeder Udea. Het fusiebedrijf sluit een flink deel van de Marqt-vestigingen. Volgens plannen zal het aantal Marqt-zaken het komende jaar teruggaan naar een "gezonde basis van circa tien tot twaalf rendabele winkels".

De biologische super Ekoplaza telt tientallen vestigingen en is daarmee een stuk groter dan Marqt. Het is de bedoeling dat de formules Marqt en Ekoplaza allebei blijven bestaan. Marqt zal zich verder gaan richten op onder meer onlinebezorging en kleinere eet- en drinkwinkels.

De in 2008 opgerichte keten heeft nu nog 18 winkels in bedrijf, voornamelijk in Amsterdam en de Randstad. Twee winkels sluiten deze en volgende maand al hun deuren als onderdeel van eerdere plannen bij Marqt, zegt een woordvoerster in een toelichting. Over de timing van de andere filialen kan ze nog niks zeggen. Het samengaan van de organisaties zal in de komende periode nader worden uitgewerkt.

De super stond al een tijdje in de etalage. Een meerderheid van de aandeelhouders heeft nu een overeenkomst gesloten met Udea om samen te gaan. Via de juridische weg zal nog om een "formele bekrachtiging" van de deal worden gevraagd voor de aandeelhouders van Marqt die nog niet hebben getekend. De zegsvrouw van Marqt wil hierover geen verdere uitleg geven "omdat de zaak nog onder de rechter is".

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Ahold Delhaize 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links