Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'DuPont-deal goed voor DSM, maar te duur'

Gepubliceerd op 17 sep 2019 om 09:28 | Views: 4.412

DSM 17:35

116,35 -1,35 (-1,15%)

DuPont de Nemours 19:35

66,07 +1,02 (+1,57%)

AMSTERDAM (AFN) - Een eventuele overname door DSM van de voedingstak van het Amerikaanse chemiebedrijf DuPont zou strategisch zinvol zijn. De overnameprijs van 25 miljard dollar die wordt gemeld in mediaberichten is echter erg hoog en zou leiden tot een grote schuldenlast voor DSM, zelfs als het Nederlandse speciaalchemiebedrijf zijn materialentak afstoot. Dat concludeert een analist van KBC.

DSM heeft volgens persbureau Bloomberg adviseurs in de arm genomen om te bekijken wat de mogelijkheden voor een bod zijn. Er zijn nog meer gegadigden, zo zou DuPont contact hebben gehad met het Ierse Kerry Group en het Zwitserse Givaudan.

Een analist van ING noemt de overname een brug te ver. In het uiterste geval en zelfs als DSM zijn divisie Materials betrekt in een deal dan nog zou het bedrijf maximaal de helft van het onderdeel van DuPont kunnen betalen. Ook Kerry en Givaudan hebben niet genoeg vuurkracht.

Barclays

Barclays wijst er op dat DSM in het verleden een belang had in Danisco, dat de kern is van de voedingstak van DuPont. De kenners, die een overweight-advies hanteren, wijzen er daarbij ook op dat het Nederlandse bedrijf een verleden van transformaties heeft. Maar om het bedrag van 25 miljard dollar te bereiken, zouden stappen nodig zijn die riskant en verwaterend zijn voor de aandelen.

KBC houdt vast aan zijn hold-advies met een koersdoel van 115 euro. ING heeft DSM op zijn kooplijst staan met een koersdoel van 121,45 euro. Het aandeel DSM noteerde omstreeks 10.35 uur 0,7 procent lager in de AEX op 107,60 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
DSM 88% zegt kopen 8 stemmen
DuPont de Nemours 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DuPont de Nemours

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jopie1962
0
Kom op jongens, élk bedrijf heeft recht op zijn miskleun. Misschien hebben ze teveel gekeken naar Bayer (met z'n roundup affaire).
het zwaard
0
Analisten en persbureaus weten blijkbaar altijd meer dan de bestuurders van de bedrijven zelf. Al en toe 'n ballonnetje oplaten en ze hebben weer wat stof om over te schrijven.
goeruh
0
Meerdere gegadigden...? Hmm. Soms loopt dat uit op willen winnen en arpje drukken tussen te grote ego's.
Daar worden weinig mensen beter van
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links