Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Achmea krikt resultaat op

Gepubliceerd op 17 augustus 2017 08:07 | Views: 2.768 | Onderwerpen: verzekeringen

NN Group 05 jun

31,53 +1,09 (+3,58%)

ZEIST (AFN) - Achmea heeft zijn resultaat in de eerste helft van het jaar flink verbeterd. Vorig jaar werd in dezelfde periode door onder meer grote hagelschade nog verlies geleden, maar ook als die eenmalige tegenvaller niet wordt meegerekend deed Achmea het beter.

De verzekeraar bracht zijn kosten met 8 procent omlaag en schroefde daarnaast zijn inkomsten uit premies voor zorg- en schadeverzekeringen op. De nettowinst kwam mede daardoor uit op 171 miljoen euro, waar vorig jaar nog 26 miljoen euro verlies werd geboekt.

Topman Willem van Duin wees op de goede resultaten van de schadeverzekeringstak, ondanks de hogere schadelast. Het gebruik van smartphones en andere apparaten in het verkeer leidt volgens hem tot een ,,aanzienlijke toename'' van de kans op een ernstig ongeval.

Vertrouwen

Van Duin zinspeelde verder op een verhoging van de zorgverzekeringspremies. ,,De afgelopen jaren hebben zorgverzekeraars de premiestijging beperkt gehouden door de inzet van reserves. Dit is uiteraard geen houdbare situatie." Achmea kreeg er in het afgelopen halfjaar 20.000 nieuwe klanten bij voor zijn zorgverzekeringen.

De resultaten geven volgens Van Duin vertrouwen voor de lange termijn, maar hij houdt een slag om de arm. ,,Het is echter te vroeg om uit te gaan van rechtstreekse financiële voortzetting van deze resultaten voor het hele jaar." Wel verwacht hij de winst verder op te schroeven met behoud van een gezonde financiële positie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

verzekeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NN Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare