Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

MeesPierson pessimistischer over aandelen

Gepubliceerd op 17 jul 2019 om 12:05 | Views: 4.590

ABN AMRO BANK N.V. 16 aug

16,54 +0,39 (+2,38%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO MeesPierson is negatiever over aandelenbeleggingen. Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China schaadt het ondernemersvertrouwen, wat uiteindelijk drukt op winsten en economische groei. Door zijn positie in aandelen te verlagen van neutraal naar onderwogen, wil de vermogensbeheerder van ABN AMRO minder afhankelijk zijn van die ontwikkelingen.

Binnen de aandelenportefeuille gaat de nadruk iets meer liggen op bedrijven in de gezondheidszorg. In die sector neemt MeesPierson een overwogen positie, terwijl de industrie van neutraal naar onderwogen gaat.

MeesPierson versterkt tegelijkertijd zijn positie in bedrijfsobligaties. De leningen blijven in trek en worden mogelijk nog gewilder als de Europese Centrale Bank een nieuw inkoopprogramma start, aldus de vermogensbeheerder.

De Amerikaanse aandelenbeurzen tekenden onlangs nog nieuwe recordstanden op, na signalen dat de Amerikaanse Federal Reserve bereid is de rente te verlagen. Volgens voorzitter Richard de Groot van het ABN AMRO Beleggingscomité is zo'n rentestap nu al ingecalculeerd, waardoor verdere koerswinsten beperkt zullen blijven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ABN AMRO BANK N.V. 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord