Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'ASML doet goede zaken met EUV-machines'

Gepubliceerd op 17 juli 2019 09:02 | Views: 5.033

ASML 17:36

314,00 -4,80 (-1,51%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ASML deed afgelopen kwartaal goede zaken met zogenoemde EUV-machines. Die indruk heeft een analist van vermogensbeheerder Oddo BHF. Hij stelt dat ASML "sterke" orders liet zien, terwijl de kwartaalresultaten volgens hem "boven verwachting" waren. Ook marktvorsers bij ING zijn positief over de voortgang van ASML met EUV.

Toch staan de kenners bij Oddo en ING over de gehele linie neutraal tegenover de cijfers die ASML heeft gepresenteerd. De prognose voor het derde kwartaal van ASML was immers tamelijk zwak. Waarschijnlijk komt dit door de zwakkere prestaties op de markt van geheugenchips, stelt Oddo. Daarentegen gaat het beter op vlak van Logic-chips en de vooruitzichten voor heel 2019 zijn ongewijzigd gebleven.

"Bij Logic zie je dat Europa nog steeds zwak is met de opbouw van 5G-netwerken, maar in Azië gaat het snel", zegt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen. Op het vlak van machines voor geheugenchips moet ASML het volgens hem voor een belangrijk deel hebben van China's inspanningen om zijn halfgeleidermarkt uit te bouwen.

Handelsoorlog

De geheugenchipsmarkt heeft overigens veel last van de handelsoorlog, via door de Amerikanen en Chinezen oplegde importtarieven. De Zuid-Koreaanse ASML-klant Samsung Elecontrics, 's werelds grootste maker van smartphones, worstelt daarnaast met afvlakkende vraag in verband met de zwakkere economische groei.

Oddo hanteert een buy-advies voor ASML, evenals ING. ASML noteerde woensdag in de vroege handel 2,5 procent hoger op 189,06 euro. Daarmee bewoog het aandeel richting het koersdoel dat ING eerder heeft afgegeven. Dat bedraagt 210 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 17 juli 2019 11:20

  Beter opletten daso.

  ASML heeft samenwerkingsverband met China. Wat niet hier gelukt is, komt er een campus in China.

  Mag nog een wonder zijn dat de Amerikanen ASML niet betichtten en alle Nederlanders beschuldigd worden van het samenwerken met de vijand.

  Dan ga je anders piepen over je narcist.

  Mensen die andere verdenken en beschuldigen en daar nog trots op zijn, kregen een andere naam tijdens de WOII.

  Denk na voordat je meeloopt met een propoganda, waarvan anderen werden beticht die iets zouden hebben gedaan.

  Je leeft in een democratie en niet meer in jaren 40.3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare